"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Darbeyle mücadele, demokrasi içinde yürütülür

31 Temmuz 2016, Pazar
15 Temmuz kanlı darbe girişimi ardından yaşanan tasfiyeleri ve gazeteci tutuklamalarını değerlendiren Gazeteci yazar Akif Beki, “Darbeyle mücadele demokrasi içinde yürütülür. Demokrasiden saparak darbecilerden hesap sorulmaz” dedi.

15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası yaşananları ve gazeteci tutuklamalarını değerlendiren gazeteci yazar Akif Beki  “Gazeteci tutuklarken iki kere düşünmeli” başlıklı  yazısında demokrasi çağrısında bulundu. Yaşanan tereddütleri ortadan kaldırmanın yolunu tarif eden Beki, “Demokrasi için verilen darbeyle mücadele, demokrasi içinde yürütülür. Demokrasiden saparak darbecilerden hesap sorulmaz. Korumak için yola çıktığınız şeyi, kendi ellerinizle parçalamazsınız. Bütün zorluklarına ve özel şartlara rağmen, demokratik ilkelere sıkı sıkıya bağlı kalırsınız” değerlendirmesinde bulundu. 

Eli silah tutanla kalem tutan ayrılmalı

Gazetecilerin tutuklanmasını da eleştiren Beki, “Meselâ gazeteci tutuklamalarında buna riayet edildiğini, silâh tutanla kalem tutan arasındaki ayrımın gözetildiğini düşünmüyorum. Ali Bulaç gibi darbeyi kafadan reddetmiş bir ismi, sırf eski Zaman gazetesi yazarıydı diye gözaltına almak, önerdiğim tutumla bağdaşmıyor, hayır... Başka örnekler de yaşanıyor, saymıyorum tek tek. İngiliz’i, Arap’ı için değil, demokrasi kahramanı bu millet fazlasıyla hak ettiği ve lâyık olduğu için demokrasi üstüne aman titreyelim” dedi.

17 gazeteciye tutuklama 

 

Darbe girişimi sonrasında mahkemeye sevk edilen aralarında Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 21 gazeteciden, 17’sinin “Silâhlı terör örgütü üyeliği” suçundan tutuklanmasına karar verildi. Gazeteciler Bülent Mumay ve Mehmet Gündem adlî kontrol şartı görülmeksizin serbest bırakılırken; Arda Akın ve Yakup Sağlam adlî kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen 21 gazeteci, işlemlerin hızlıca yürütülmesi için 4 ayrı mahkeme tarafından sorgulandı. Sonucu ilk belli olan gazeteci Bülent Mumay oldu. Adlî kontrol şartıyla mahkemeye sevk edilen Mumay hakkında mahkeme, herhangi bir adlî kontrol şartına gerek görülmeden serbest bırakılmasına karar verdi.

 

Okunma Sayısı: 2124
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı