"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dargeçit'te şehit düşen 4 polis, törenle memleketlerine uğurlandı

03 Eylül 2015, Perşembe 20:38
Mardin'in Dargeçit ilçesinde şehit düşen 4 polis için tören düzenlendi.

Dargeçit ilçesinde bir okul inşaatında çıkan yangına müdahaleye giden itfaiye ekiplerine yardım etmek ve çevre güvenliği almak üzere olay yerine giden zırhlı polis aracı, teröristlerce daha önce yola döşenen bombanın patlatılması sonucu havaya uçmuş, araçta bulunan 4 polis şehit düşmüştü. 

Şehit polisler için İl Emniyet Müdürlüğü avlusunda tören düzenlendi. Törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehit yakınları, görev arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene katılan şehit polislerin aileleri ve eşleri ağıtlar yaktı. Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy’un annesi kısa baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri müdahale etti

Şehit düşen Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy, Polis Memuru Mehmet Hüseyin Balta, Akif Hatunoğlu ve Ahmet Akalın’ın öz geçmişleri okundu. İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, uğurlama konuşmasında duygulandı. Pekcan, “İnsanların huzur ve güvenini sağlamak için görevleri başında olan yiğit polisimiz kahpece kurulan pusu sonucu şehit olmuşlardır. Bu bizleri yıldırmayacak ve daha da bizleri birbirimize kenetlenmesini sağlayacaktır. Bunu herkes bilsin sonuna kadar terörle mücadelemizi yapacağız.” dedi.

YAZIK DEĞİL Mİ BU ÇOCUKLARA? BİLAL İÇİN FEDA EDİLİYOR

Şehit cenazeleri için uzun bir kortej oluşturuldu. Şehit aileleri tabutlara sarılarak Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yaktı. Bu arada bir vatandaş “Akan kan yeter. Yazık değil mi bu çocuklara? Bilal için feda ediliyorlar” şeklinde bağırdı. Polisler vatandaşı törenden uzaklaştırdı.

2 çocuk babası Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy (45) memleketi Şanlıurfa Akçakale’ye, 1 çocuk babası Polis Memuru Akif Hatunoğlu (29) Osmaniye’nin Kadirli ilçesine, Polis Memuru Mehmet Hüseyin Balta (32) Diyarbakır Çınar ilçesine, Polis Memuru Ahmet Akalın ise Konya Doğanhisar ilçesine “Kahrolsun PKK, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları arasında uğurlandı .

Okunma Sayısı: 1917
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı