"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davada tutuklu er kalmadı

18 Mayıs 2017, Perşembe 12:15
Mamak 28. Mekanize Tugayı'ndan çıkan zırhlı araçlarla 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla yargılanan, tutuklu 36 sanıktan 23 er, 2 uzman çavuş ve bir astsubay hakkında yeni gelişme yaşandı.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesince, Mamak 28. Mekanize Tugayı'ndan çıkan zırhlı araçlarla 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları ve bir kişinin şehit edilmesi eylemine karıştıkları iddiasıyla yargılanan, tutuklu 36 sanıktan 23 er, iki uzman çavuş ve bir astsubayın tahliyesine karar verildi.

Davada tutuklu er kalmadı. 

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesinde, 15 Mayıs Pazartesi günü yargılanmaya başlayan sanıklar, 4 gün boyunca savunma yaptı.

Duruşmada Cumhuriyet savcısı, tutuklu yargılanan sanık erler Ahmet Gök, Alaatti̇n Karakoca, Berkan Akköse, Ci̇han Ri̇m, Davut Yasi̇n Ameleoğlu, Hüseyi̇n İmre, İbrahi̇m Darıcı, Mehmet Baran, Mehmet Taşdelen, Mehmet Tat, Muhammed Ali̇ Özbek, Mustafa Kaya, Mustafa Savkat, Ni̇hat Aydın, Oğuzhan Işık, Sefa Çobanoğlu, Serdar Uludağ, Şükrü Sevi̇nç ve Yılmaz Can Ordubakandan'ın tahliyelerini talep etti.

Savcı diğer sanıklar Emrah Ersever, Fatih Yıldırım, Mahsun Sakat, Muhammed Mete, Abdurrahman Koçoğlu, Oğuz Coşkun, İlyas Atak, Murat Demir, Fazlı Uğurlu, Sedat Akdeniz, Haşim Aktaş, Uğur Pekmezci, Fatih Efe, Ahmet Çelikel, Dursun Koca, Celal Taşkın ve Abdullah İnal'ın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi. 

Sanık savunmalarının ve avukatlarının taleplerinin alınmasının ardından Mahkeme Başkanı Melih Uçar, duruşmaya ara verdi.

Hakim Uçar, verilen kısa aranın ardından, ara kararı açıkladı. Buna göre mahkeme heyeti, tutuklu erler Ahmet Gök, Alaatti̇n Karakoca, Berkan Akköse, Ci̇han Ri̇m, Davut Yasi̇n Ameleoğlu, Emrah Ersever, Fatih Yıldırım, Hüseyi̇n İmre, İbrahi̇m Darıcı, Mahsun Sakat, Mehmet Baran, Mehmet Taşdelen, Mehmet Tat, Muhammed Mete, Muhammed Ali̇ Özbek, Mustafa Kaya, Mustafa Savkat, Ni̇hat Aydın, Oğuzhan Işık, Sefa Çobanoğlu, Serdar Uludağ, Şükrü Sevi̇nç, Yılmaz Can Ordubakandan ile uzman çavuşlar Abdullah İnal, Celal Taşkın ve astsubay Uğur Pekmezci'nin tahliyelerini karar verdi.

Tahliyesine karar verilen sanıklar için yurt dışına çıkış yasağı koyan mahkeme heyeti, sanıklar eski binbaşılar Fatih Efe, Ahmet Çelikel, Dursun Koca, eski üsteğmen Abdurrahman Koçoğlu ve uzman çavuşlar Sedat Akdeniz, Fazlı Uğurlu, Haşim Aktaş, İlyas Atak, Murat Demir ve Oğuz Coşkun'un tutukluluk hallerinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi. 

Açıklanan tahliye kararına göre davada tutuklu er kalmadı.

AA

Okunma Sayısı: 3122
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Yusuf ATMACA

    19.5.2017 11:43:37

    Emir komuta içinde meydana sürülen erler halka ateş etmedi. Buna rağmen halkın içine karışan teröristler askere saldırdı. Bu saldırgan katillerden yakalanan yargılanan olmadı. Böyle bir haber hiç duymadım.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı