"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davalar tıkandı

24 Mayıs 2017, Çarşamba
İngiltere gazetelerinde, Türkiye’deki gelişmelere ilişkin verilen haberlerde, Genelkurmay Çatı Dâvâsı, ABD’nin Ankara Büyükelçisinin Dışişleri’ne çağrılması ve yargıdaki ihraçlara dair konular öne çıktı.

The Times gazetesinde ayrıca Türkiye’deki yargı sistemine ilişkin de haber var. Darbe girişimi sonrası Fethullah Gülen’le ilişkileri olduğu gerekçesiyle 4 binden fazla savcı, hâkim ve Adalet Bakanlığı yetkilisinin ihraç edildiğini aktaran gazete ülkedeki hukukun üstünlüğü ilkesinin sarsılmaya başladığını yazıyor.

Kimliğini açıklamayan avukatların da görüşlerine yer verilen haberde şu ifadeler var: “Kimliğinin açıklanmaması şartıyla The Times’a konuşan avukatlar, ihraçlarla açılan boşluklara atanan hâkimlerin deneyimsiz olduğunu ve yasaların ayrıntılarını savcılara sorduklarını söylüyor.” “Kargaşa yaratan tek mesele hâkimlerin deneyimsiz olmaları değil. Darbe girişimi şüphelileri hakkında açılan davaların sayısı arttı. İhraçlarla ilgili temyize götürülmeyi bekleyen anayasa mahkemesindeki davalar 100 bini aştı.” Gazete, Genelkurmay Çatı dâvâsının başladığını aktarıp “Bu göstermelik davalara öncelik veriliyor. Binlerce daha düşük profilli davalar tıkanmış durumda” diyor.

Okunma Sayısı: 5050
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı