"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu'ndan 'basın özgürlüğü' açıklaması

10 Ocak 2016, Pazar 17:06
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Basın ve medya özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmaz şartlarındandır." dedi.

Davutoğlu, AK Parti'nin 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Bugünün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Ülkemizdeki bütün gazetecileri ve basın emekçilerini tek tek tebrik ediyor, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Onlardan tek talebimiz güzel haberler vermeleri. Allah hep güzel haberlerle bizi karşılaştırsın. Ama şunu da ifade edeyim ki basın ve medya özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmaz şartlarındandır. Türkiye'de herkes fikir ve düşünce özgürlüğüne, bu çerçevede ifade özgürlüğüne, basın ve medyada düşüncelerini açık ve net ifade etme hakkına sahiptir. Bunun tek istisnası vardır, hiç kimse, hiçbir vatandaş, hiçbir insanın yapmayacağı gibi basınımızın da terör ve şiddet konusunda herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal bırakacak bir tavır içine girmemesi. Hepimizin beklentisi, teröre, şiddete, baskıya, kısıtlamalara ve yasaklara karşı omuz omuza vermemiz ve özgürlükleri bu ülkede bütün kapsamıyla yaşanır kılmamız." şeklinde konuştu.

Bu arada Davutoğlu, konuşmasına başlamadan önce, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte, salondaki gazetecilerle tek tek tokalaşarak, onların 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

 

 

Okunma Sayısı: 1102
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı