"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu sorumluların tespit edilmesini istedi

25 Haziran 2015, Perşembe 10:25
Bursa’nın Yenişehir İlçesi’nde 420 yıllık tarihi Sinan Paşa Külliyesi’nin duvarı, restorasyon çalışmaları kapsamında kamyonların giriş çıkışı için yıkıldı.

Taşeron şirkete verilen restorasyon çalışmaları kapsamında yapılan yıkım ile ilgili haberler üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Çelik’i arayarak sorumluların tespit edilmesini istedi. 

Başbakan’ın talimatı üzerine konuyla ilgili inceleme başlatıldı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yıkılan duvarın 420 yıllık değil 60 yıllık olduğu belirtilerek “Duvarlar, yapıyla yaşıt değil. Tarihi yapıda ve duvarlarda restorasyon daha önceki yıllarda da yapıldı. Bugünkü duvarların herhangi bir orijinalliği yoktur” denildi.

Okunma Sayısı: 1223
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı