"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dayanışmayı güçlendirelim

26 Eylül 2017, Salı
IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren, “Siyasi, ekonomik ve kültürel küreselleşme hareketlerinin ortaya çıkardığı meydan okumalara cevap verebilmek için de İslam toplumları arasındaki dayanışmayı güçlendirmek büyük önem arz ediyor’’ dedi.

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Dr. Halit Eren, “Dünyada aşırı hareketlerin, İslam ve yabancı düşmanlığının hızla yayıldığı günümüzde barış içinde, bir arada yaşama kültürünün yaygınlaştırılması ve İslamiyet’in hakkıyla anlatılmasının sağlanması için birlik ve beraberliğimizi korumaya şiddetle ihtiyaç duyuyoruz.” dedi. Eren, The Marmara Otel’de düzenlenen Türkiye-Azerbaycan Örneğinde İslam Dayanışma Uluslararası Konferansı’nın açılışında yaptığı konuşmada, İslam coğrafyasının birçok yerinde savaşların, insani dramların ve çatışmaların hüküm sürdüğünü dile getirdi. Kardeşliğe ve birleşmeye her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu vurgulayan Eren, “Siyasi, ekonomik ve kültürel küreselleşme hareketlerinin ortaya çıkardığı meydan okumalara cevap verebilmek için de İslam toplumları arasındaki dayanışmayı güçlendirmek büyük önem arz ediyor. Dünyada aşırı hareketlerin, İslam ve yabancı düşmanlığının hızla yayıldığı günümüzde barış içinde, bir arada yaşama kültürünün yaygınlaştırılması ve İslamiyet’in hakkıyla anlatılmasının sağlanması için birlik ve beraberliğimizi korumaya şiddetle ihtiyaç duyuyoruz.” diye konuştu.

‘’Birliğimizi parçalamaya çalışıyorlar’’

Azerbaycan Kafkas Müslümanları İdaresi (KMİ) Başkanı Allahşükür Paşazade, dünyada yaşanan sorunlara rağmen İslam dünyasını destekleyen manevi değerler olduğunu söyledi. Paşazade, Türkiye ve Azerbaycan’ı “tarihten beri İslam’ın doğduğu ve dünyaya yayıldığı bir coğrafyada” şeklinde tanımlayarak, “Bir millet, iki devlet felsefesinde dini ve manevi değerlerimizi paylaşıyoruz. Dünyanın farklı yerlerinde dinler, mezhepler arasında oluşan sorunlar, terörizm, İslamofobi, dini kötü anlamda kullanarak insanların öldürülmesi gibi tehditlerle karşı karşıyayız. Dünyada ortaya çıkan sorunlar ve facialar, aşırıcılık ve radikalizme sebep oluyor, Avrupa’da İslamofobi derinleşiyor. Göçmenlere karşı antihümanist, ırkçı ve agresif yanaşma kendini gösteriyor. İslami birliğimizi parçalama niyetinde olan kuvvetler bugün kendi niyetlerine Irak’ta, Afganistan’da Suriye’de Filistin’de Kudüs’te, Libya’da, Yemen’de ulaşmaya çalışıyorlar. Bugün IŞİD adlı bir kötülük ordusu İslam’da ayrımcılık oluşturmaya çalışıyorlar.” dedi.

Etiketler: halit eren
Okunma Sayısı: 1852
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı