"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dayatmaya hayır

21 Ekim 2018, Pazar 21:15
Danıştay’ın “Öğrenci Andı”nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine ilişkin kararını Özgür-Der üyesi bir grup protesto etti.

Özgür-Der üyesi bir grup, Danıştay’ın “Öğrenci Andı”nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine ilişkin kararını protesto etti. Fatih’teki Saraçhane Parkı’nda bir araya gelen dernek üyeleri, ellerinde “Danıştay’ın ant kararı bürokratik oligarşinin sesidir”, “Ant zulmünün hortlamasına hayır” yazılı pankartlarla Danıştay’ın kararını tepki gösterdi. Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, burada yaptığı açıklamada, Kemalist ideolojiyi benimseyen çevreler olduğu gibi bu ideolojiyi reddeden, benimsemeyen kesimlerin de bulunduğunu söyledi.

Çocuklara bu ant zorla okutturulamaz

Kemalist anlayışın amentüsü sayılabilecek bir metni her sabah bütün çocuklara zorla okutmanın dayatma ve zulüm olduğunu belirten Kaya, şöyle konuştu; “İsteyen okusun. İsteyen bütün çocuklarına bunu okutsun. Ama biz bunu kabul etmediğimizi yıllardır haykırıyoruz. İslâmî çevreler, dindar camia çocuklarına bu dayatmanın yapılmasından şikâyetçiler. Nasıl olur da başkalarının çocuklarına zorla her gün bu metni okutmaya kendinizi hak sahibi görürsünüz? Bu açık bir şekilde dayatmacılıktır, zorbalıktır, zulümdür.” Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

AA

Okunma Sayısı: 2255
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı