"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

DBP İlçe Eş Başkanı tutuklandı

04 Ekim 2015, Pazar 17:40
Özalp'taki terör operasyonunda gözaltına alınan 32 kişiden 5'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Tepedamı Mahallesi kırsalında terör örgütü PKK mensuplarının bulunduğu bilgisi üzerine bölgede operasyon gerçekleştiren ve 1 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçlerinin, bir eve sığınan diğer örgüt mensuplarına yönelik yürüttüğü çalışmayı "canlı kalkan" olarak engelledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 32 kişi ifade işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

Savcılık, aralarında İlçe Belediye Başkanı Handan Bağcı ve DBP İlçe Eş Başkanı Yakup Almaç'ın da bulunduğu 9 şüpheliyi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti, 23 kişiyi serbest bıraktı.

Nöbetçi mahkemece ifadeleri alınan zanlılardan Almaç ve 4 kişi "terör örgütüne yardım etmek" ve "güvenlik güçlerine görevini yaptırmamak için direnmek" suçundan tutuklandı.

Bağcı'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi de adli kontrol uygulaması kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkeme, Bağcı'ya yurt dışına çıkma yasağı getirdi.

AA

Okunma Sayısı: 1096
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı