"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

DDK üyeliğine Mehmet Emin Baysa atandı

03 Ağustos 2018, Cuma 11:50
Eski Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Emin Baysa, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyesi olarak atandı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesinin ardından, atamalar yapılmaya devam ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, Eski Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Emin Baysa, Cumhurbaşkanlığı DDK Üyesi olarak atandı. 

Bakanlıklar ve üst kurullarda birçok inceleme denetim görevlerini yapan Baysa, üst düzey kamu görevlileriyle ilgili önemli soruşturmalara imza atmıştı.

Baysa, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık makam odasında ve ikametinde bulunan dinleme cihazlarına ilişkin soruşturma (böcek soruşturması) ile Reyhanlı patlamasının açığa çıkarılmasına dair soruşturmayı yürütmüştü.

Baysa'nın özgeçmişi

İçişleri Bakanlığı kaymakam adayı olarak memuriyete başlayan Baysa, Gümrük Müfettiş Yardımcılığı, Başbakanlık Müfettiş Yardımcısı, müfettişi ve Başmüfettişi, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, Başbakanlık Dış İlişkiler Başkanlığı, Anadolu Ajansı ve Vakıflar Bankası Denetim Kurulu Üyeliği, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Baysa, Milli Güvenlik Akademisi ve TODAİE Kamu Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Doktora programına devam ediyor.

İngilizce, Osmanlıca ve temel düzeyde Arapça bilen Baysa, evli ve 3 çocuk babası.

AA

Okunma Sayısı: 716
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı