"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dedesinin diktiği ağacı dükkanında koruyor

06 Ağustos 2015, Perşembe 14:17
Hatay'ın Defne ilçesinde bir esnaf, içinde dedesi tarafından dikilen çınar ağacını barındıran dükkanında ipek satmayı sürdürüyor.

Burhan Murat Eskiocak, kendi dokuduğu ipek ürünleri satmak üzere Harbiye Mahallesi'nde, içinde dedesinin diktiği yaşlı bir çınar ağacı bulunan, ailesinden kalan küçük bir arsada dükkan yapmak istedi. Gerek dedesinin emanetine gerekse asırlık bir ağacı kesmeye kıyamayan Eskiocak, dükkanını, ağaç içinde kalacak şekilde üstte delik bırakarak inşa etti.

Halihazırda 3,5 metre çapa, 30 metre uzunluğa ulaşan ağaç büyüdükçe çatıdaki deliği büyüten Eskiocak, içinde asırlık çınar ağacı bulunması nedeniyle farklı bir imaj kazanan dükkanında hizmet vermeye devam ediyor.

Eskiocak, 1900'lü yıllarda dedesi tarafından dikilen çınar ağacını kesmeye kıyamadığını, 22 yıl önce de içinde ağacın da bulunduğu iş yerini inşa ettiklerini söyledi.

"Bu ağacı kesmekle adam öldürmek arasında fark yok"

Büyük itina gösterdikleri çınar ağacının dikkat çektiğini kaydeden Eskiocak, "Bakımı zor olsa da bunu severek yapıyoruz. Çünkü her şeyden önce bir canlı, kesmeyi kesinlikle düşünmedik. Aslında bize zararı da var. Su sızdırıyor ve karınca topluyor. Ama ne olursa olsun ağaç bizim ata yadigarımız ve her şeyden önce bir canlı. Bu ağacı kesmekle adam öldürmek arasında hiçbir fark yok" dedi.

Dükkana gelen müşterilerin önce çok şaşırdığını, beğenerek alışveriş yaptıklarını ifade eden Eskiocak, doğaseverlerden de olumlu tepki aldıklarını kaydetti.

Eskiocak, kendisinden sonra dükkanı çalıştıracak çocukların da bu ağaca bakmaya devam edeceklerini umduğunu sözlerine ekledi.

AA

Etiketler: çınar ağacı, hatay
Okunma Sayısı: 2113
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı