"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Değil kaçmak, kovsalar bir yere gitmem

23 Ekim 2015, Cuma 14:33
Soma'daki maden faciasına ilişki davanın bugünkü duruşmasında tahliye talep eden Soma Kömür İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan, ''Değil kaçmak, kovsalar bir yere gitmem' dedi.

Soma'daki maden faciasına ilişkin 8'i tutuklu 46 sanığın yargılandığı davada, ara karar öncesi tarafların yazılı ve sözlü talepleri alındı.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın 26'ncı oturumu, önceki duruşmada alınan ara karar doğrultusunda yapılan işlemlerin mahkeme üyesi Hakim Esra Dokur tarafından okunmasıyla başladı.

Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, daha sonra sözlü talepleri dinledi.

Müşteki avukatları, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını, olayla ilgili rapor hazırlayan bilirkişi heyetinin mahkemede dinlenmesini, tanık olarak dinlenen Sezai Gezgin'in anlattığı, 2007 yılında aynı ocakta yaşanan kazaya ilişkin bilgi ve belgelerin teminini ve bazı iş müfettişlerinin teftiş raporlarının dosyaya konulmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Oğuz Köktan da sanıkların tutukluluk halinin devamı, bilirkişilerin dinlenmesi ve iş müfettişlerinin raporlarının istenmesi yönünde görüş bildirdi.

"Ailem paramparça edildi"

Tutuksuz yargılama talep eden Soma Kömür İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ise olaydan sonra ailesinin sosyal medyada ve basında "paramparça edildiğini", bu işin nereye gideceğini bilmesine rağmen, kaçma gibi bir düşüncesi olmadığını, bir yere de gitmeyi düşünmediğini söyledi.

Gürkan, tutukluluğuna rağmen 3 bin kişinin işsiz kalmaması için uğraştığını, aksi halde şirketin iflasını açıklamak suretiyle sadece hukuki süreçle mücadele ederek kolaya kaçmasının mümkün olduğunu belirtti.

Gürkan, kaçma gibi bir düşüncesi olmadığını savunarak, "Değil kaçmak, kovsalar bir yere gitmem. Çalıştırdığım insanlara karşı sorumluluk altındayım. İşimin başına dönmek için tahliye, uygun görmezseniz denetimli serbestliği, onu da uygun görmezseniz, en ağır şartlarda tahliye talep ediyorum" diye konuştu.

AA

Etiketler: soma davası
Okunma Sayısı: 1854
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı