"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Değişim önce siyasetten başlamalı

13 Mayıs 2018, Pazar 01:28
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Değişim önce siyasetten başlamalı! Türkiye’yi değiştirme iddiasında olanlar değişimi kendisinden başlatmalı! İşlemeyen, adının dışında demokratik olmayan bu fiilÎ siyaset değişmeli!” dedi.

Demokrat Parti Genel  Başkanı Gültekin Uysal, “Değişim önce siyasetten başlamalı! Türkiye’yi değiştirme iddiasında olanlar değişimi kendisinden başlatmalı! İşlemeyen, adının dışında demokratik olmayan bu fiilî siyaset değişmeli!” dedi. Sosyal paylaşım sitesinden açıklamalarda bulunan Uysal, maddî kaynaklara, medyaya erişim başta olmak üzere yapısal olarak siyaset bireylere ve topluma kapatılmış durumda olduğunu belirterek, “Kirli kaynaklara sahip olanlar avantajlı siyasi rekabette üstünlük sağlıyor. Bu çıkmaz sokaktaki mücadeleyi kırmanın yolu siyaseti demokratikleştirmekten, milleti siyasetin istinad noktası yapmaktan geçiyor” dedi.

Milletvekilleri rehin alınıyor

Üyeliklerin seçim kurullarında teminat altına alındığı, önseçimin tüm siyasi partiler için şart olduğu, dar bölge veya seçmen tercihinin belirleyici olacağı tercihli daraltılmış bölge modelinin esas alınması gerektiğini vurgulayan Gültekin Uysal, “Bu düzende milletvekilleri rehin alınmış, kişiliği sıfırlanmış ve inanmadıkları düzenlemelere milletin menfaatleri aleyhine her gün el kaldırmakta, karar vermektedir. İşleyen bir demokraside milletin temsilcileri dayatmalarla karşı karşıya kalmaz ve hür iradesiyle egemenliğin taşıyıcısı olur. Türkiye’nin kronikleşmiş pek çok meselesi kendiliğinden çözülür” diye konuştu.

Bu sarmaldan çıkılsın

Ne Şeker yasaları, ne ihale kanunları, ne şahıslara özel düzenlemeler, ne de keyfi afların Türkiye’nin-TBMM’nin gündemini meşgul edemeyeceğinin altını çizen Uysal şunları söyledi:“Böylece, bugünkü fiili ‘Atama Demokrasi’ sinden asli Demokrasiye ancak geçebiliriz. 24 Haziran Seçimleri’nde #Milletİttifakı inşallah bu olumsuz sarmaldan çıkışın ,Türkiye’nin derinden nefes alışının miladı ve vesilesi olacaktır. 2007’den buyana fiilen kapanmış siyasal rekabet yeniden #Milletİttifakı ile açılacak, Türkiye gerçek gündemini konuşmaya imkan bulacaktır.”

HABER: FATİH KARAGÖZ

Okunma Sayısı: 2574
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı