"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Deliller toplanamadı, yine tahliye yok

05 Aralık 2017, Salı
Arkadaşımız Nur Ener Kılınç 280 gündür tutuklu. Nur’un tutukluluk durumunun dosya üzerinden incelenmesini 1 Aralık Cuma günü yapan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri, yine delillerin toplanamaması dolayısıyla tutukluluğun devamına karar verdi.

Yaklaşık 10 aydır aynı gerekçelerle sürekli tutukluluğun devamına karar veren mahkeme üyelerinin gerekçeli kararında diğer kararlarla aynı ifadeler yer aldı. Kararda, “Delillerin henüz tam olarak toplanmamış olması gözetildiğinde adli kontrol müessesinin yetersiz kalacağı atılı suçun yasadaki müeyyidesine göre tutukluluk tedbirinin ölçülü olması ve sanığın tutuklulukta geçirdiği sürede gözetilerek sanığın CMK 100 ve devamı maddeleri nazara alınarak İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesine 7 gün içerisinde itirazı kabil olmak üzere tutuklu sanık NACİYE NUR KILINÇ’ın TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA, Tutukluluk incelemesinin 29/12/2017 tarihinde yapılmasına, bu sebeplerle duruşmanın daha önce atılı bulunduğu 20/02/2018 günü saat 11:15’e bırakılmasına oybirliği ile karar verildi. 01/12/2017” ifadeleri yer aldı. Öte yandan kararda imzası bulunan mahkeme heyetinin bir önceki heyetle aynı olmaması, başkan ve bir üyenin değiştirilmiş olması dikkatlerden kaçmadı. Daha önce de yaşanan heyet üyelerinin değiştirilmesinin hukuka uygun olup olmadığı ise tartışmalı bir konu olarak varlığını sürdürüyor. 

 

Etiketler: nur ener
Okunma Sayısı: 4978
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Özdemiroğlu

    5.12.2017 11:33:33

    Sn. Mahkeme Heyeti, sizin çoluğunuz çocuğunuz veya bir yakınınız böyle sürekli deliller toplanamadı vb. gerekçelerle tutukluluğu devam etse ne yaparsınız? Kimse sizden hukukun dışında bir karar alın demiyor,ancak lütfen hukukun en önemli karinesi olan beraat-i zimmet asıldır prensibini beklemek hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Olağanüstü Hal hukuk işlemez anlamına gelmiyor her halde!

  • Ali Tam

    5.12.2017 01:22:05

    Olmayan deliller toplanamaz toplanamiyacak ! Siz de Avrupa Insanhaklari Mahkemesice haksizca tututluluktan öngörecegi tazminati KUZU KUZU Nur Kizimiza ödeyeceksiniz! Ey Savcilar, Hakimler, OHAL kapsaminda iskembe-i kübradan bir gerekceyle ve hicbir zaman toplanilamayacak deliller yüzünden sizler de tutuklanabilirsiniz ve tutuklulugunuz deliller toplanamadigindan (gerekceye bak ayran ic!) aylarca süründürülebilirsiniz ve buna adalet hukuk derler! Iste bunu Avrupa'da hicbir hukuk devletine satamazsiniz, bedavaya da almazlar. In dubio pro reo diye bir hukuk kaidesi vardir bu Latincedir bilmem hic duydunuz mu? Bakin delilsizlik dahi degil delil var süphe dolu o zaman bile sanik lehine karar verilir, yahu delil yok yok oglu yok toplayamiyosunuz cünkü yok dünyanin hukukunu begenmediniz de daha hangi ülkenin ölcüsüne göre hukuk uyguluyorsunuz?

  • Ahmet CİNALİ

    5.12.2017 00:55:21

    Birgün İnşaallah bunu yapanlar aynı gerekçeyle yaptıklarının cezasını çekerler. Ayrıca Mahkeme-i Kübra onları bekliyor.

  • HÜSEYİN İLHAN

    5.12.2017 00:32:03

    Bu mahkemenin delil toplayamaası BECERİKSİZLİĞİNDE ÖTESİNE GEÇMİŞ VE ZULMÜN MERKEZİ YARGI OLMUŞTUR.Bu delil toplayamayanların değil hakim-savcı HUKUK FAKÜLTESİNİN BAHÇESİNE DAHİ SOKULMAYACAK BECERİKSİZLERDİR..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı