"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demirel, hiçbir gazeteciye dava açmamıştı

18 Haziran 2016, Cumartesi 13:43
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefatının ilk yıldönümünde Antalya'da 'Hoşgörüyle bir ömür' isimli etkinlikler dizisiyle anıldı.

Etkinliklerin ilk bölümünde Demirel'in gazete ve dergilerde yayımlanmış karikatürlerinden oluşan bir sergi açılırken ikinci bölümde eski bakanlar İsmet Sezgin ve Ufuk Söylemez ve Demirel'in doktoru Aylin Cesur'un katıldığı panel düzenlendi.

Antalya'da 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümünün 1'inci yıl dönümünde, Konyaaltı Belediyesi ve Ispartalılar Derneği'nce düzenlenen etkinliklerle anıldı. 'Hoşgörüyle Bir Ömür' isimli anma etkinlikleri Demirel'in çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmış karikatürlerinden oluşan serginin, Konyaaltı Belediyesi fuayesinde açılışıyla başladı. Demirel'in siyasi hayatının aynı zamanda bir özeti olan serginin açılışına eski bakanlar İsmet Sezgin, Esat Kıratlıoğlu, Ufuk Söylemez, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel'in Başdanışmanı ve doktoru Aylin Cesur, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı ve vatandaşlar katıldı. 

"HİÇBİR GAZETECİYE DAVA AÇMADI"

Açılışıardından düzenlenen söyleşide konuşan eski Bakan Söylemez, Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatının ilk yılında karikatür sergisiyle anılmasının ayrıca önemli olduğunu belirterek, “Demirel, hiçbir gazeteciye dava açmamış, medya guruplarına baskı kurmamıştır. O karikatürleri çizenlerin işlerinden olmasına neden olmamıştır" dedi. 

"İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİ KURALA BAĞANMIŞSA"

Demirel'in doktoru ve Başdanışmanı Cesur, Demirel'e göre eğer bir ülkede huzur, sükun, emniyet ve asayiş tesis edilebilmişse, can ve mal güvenliği hukukun içinde kalarak korunabiliyorsa, adalet çabuk ve doğru dağıtılabiliyorsa, hak ve fırsat eşitliği mevcutsa insanlar o devletin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorsa, siyasi iktidar değişikliği kurala bağlanmış ve bu kural kansız, kavgasız, hilesiz uygulanıyorsa ve halk geleceğe güvenle bakıyorsa küreselleşen dünyada emniyet ihtiyacının karşılanmış olacağını söyledi. 

Bu hedefin Demirel için aynı zamanda çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin hedefi olduğunu belirten Cesur, Demirel'in sözleriyle şöyle konuştu:

"Bu ülkenin doğulusu ve batılısı, kuzeylisi ve güneylisi ile tüm bireyleri kardeştir. Bu kardeşliği bozmayalım. Türkiye ne olursa olsun birliğini muhafaza etmelidir. Türkiye geleceğe güvenini yitirmemelidir. Kendimize güvenelim. Demokrasimize güvenelim ve sadakatle bağlı kalalım. Türkiye'nin birliğini millet ve toprağı ile muhafaza edelim. İnsan haklarından, demokrasiden ve uygar dünyadan kopmayalım."

"TELEVİZYON İZLEYEMİYORUM"

Eski Bakan ve Meclis Başkanı İsmet Sezgin ise Türk siyasetinin geldiği noktada artık televizyon izlemekten korktuğunu belirterek, "Siyasetçilerin birbirlerine böylesine galiz sözler ifade edebilmelerinde 60 yıllık politikacı olarak duyduğum üzüntüyü ifade etmek istiyorum" dedi.

Siyasetin geldiği bu ortam içinde Demirel'in cumhuriyetin bütün niteliklerini üzerinde taşıyan bir siyasetçi olduğunu belirten Sezgin, "Demirel, laikliktir, sosyal devlettir, fukaralığı yenmektir, yokluğu gidermektir, kalkınmadır, eğitimdir. Ama her şeyden öne sevgi vardır. Eğer siz siyasetçi olarak seviliyor ve insanı sevebiliyorsanız siyaseti o zaman yapabilirsiniz. Siyasette insan, insan sevgisi önemlidir" diye konuştu.

DHA

Etiketler: demirel
Okunma Sayısı: 2321
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı