"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrasi tarihine kara bir leke

21 Temmuz 2017, Cuma
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, ilan edilmesinin birinci yıldönümünde OHAL’in emekçiler ve çalışma yaşamı açısından yarattığı sonuçlara bakıldığında en yaygın ve kapsamlı ihlal edilen hakkın çalışma hakkı olduğunu söyledi.

Son bir yıl içinde yaşanan gelişmelerin DİSK’in talebiyle taban tabana zıt bir manzara açığa çıkardığını dile getiren Beko, OHAL’in amacından saptırıldığını savunarak Anayasanın ihlal edildiğini ileri sürdü. Beko, “OHAL muhalif olan herkesi sindirmeye yönelik bir araç olarak kullanılmıştır. 169 bin 13 kişi hakkında adli işlem yapılan, 50 bin 510 kişinin tutuklandığı bu dönemde 167 gazeteci, 85 belediye başkanı ve 12 milletvekilinin de tutuklananlar arasında olması demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir” dedi. 

 

Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu görevlisi tasfiyesi 

Beko, “OHAL uygulamasının en vahim sonuçlarından biri çalışma hakkının, kamu görevlilerin ve işçilerin iş güvencelerin ortadan kaldırılması ve sendikal haklarının kullanımının sınırlanması olmuştur. OHAL döneminde en yaygın ve kapsamlı ihlal edilen hak çalışma hakkıdır. Bir yıllık OHAL döneminde 112 bin 530 kişi kamudan ihraç edilmiş, Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu görevlisi tasfiyesi yaşanmıştır. Raporumuzun gösterdiği gerçek şudur: OHAL emeğe zararlıdır. Emeğe zararlı olan OHAL, açıkça millete karşıdır” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: kani beko
Okunma Sayısı: 2880
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı