"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrasinin de sınırları var

18 Ekim 2014, Cumartesi 21:46
Yeni kurulan Özgürlük Araştırmaları Derneği’nin kurucuları arasında yer alan Anayasa Hukukçusu Prof. Dr.Mustafa Erdoğan, “Sırf yasa koyucu bir şeye ‘hukuk’ dedi diye onun hukuk olmayabileceğini vurgulayan bir çabaya ihtiyacımız var. Türkiye’de demokrasinin de sınırlarının olduğunu anlamamız gerekiyor.” dedi.

Çekirdek kadrosunu Liberal Düşünce Topluluğu’nun oluşturduğu çok sayıda akademisyen, gazeteci ve bürokratın bir araya geldiği Özgürlük Araştırma Derneği, Ankara’da açılış resepsiyonu ile çalışmalarına başladı. Bilim, siyaset, eğitim, ekonomi ve basın dünyasından, mesleğinde uzman kişilerin katıldığı resepsiyon ile dernek ilk faaliyetini de gerçekleştirmiş oldu. Özgürlük Araştırmaları Derneği’nin kurucuları arasında yer alan Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Mustafa Erdoğan, bugün Türkiye’de çoğunluk iradesini temsil eden siyasi gücün özel alanları dahi tanımaksızın istediği her şeyi yapmaya yetkili olduğunu düşündüğünü kaydetti. Prof. Erdoğan, “Özellikle hukukun üstünlüğü fikrini öne çıkartan faaliyete ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Sırf yasa koyucu bir şeye ‘hukuk’ dedi diye onun hukuk olmayabileceğini vurgulayan bir çabaya ihtiyacımız var. Yakın gelecekte de Türkiye bu gündemini hep koruyacaktır. Türkiye’de demokrasinin de sınırlarının olduğunu anlamamız gerekiyor. Biz belki bu davaya mütevazi bir katkı yapmak için bu derneği kurduk.” şeklinde konuştu.

‘MAKSADIMIZ ÜZÜM YEMEK, BAĞCI DÖVMEK DEĞİL’

Derneğin yönetim kurulu başkanlığını yürüten Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr Bican Şahin açılış konuşmasında yaptığı değerlendirmede dernek olarak maksatlarının üzüm yemek olduğunu, bağcıyı dövmek olmadığını vurguladı. Bican, “Amacımız, Türkiye’de kamu politikaları hakkında liberal demokratik perspektiften yapıcı bir şekilde çalışmalar üretmek. Hükümetlerin yapmış olduğu faaliyetler hakkında bu perspektiften yorumlar getirmek. Yapılan doğru şeyleri takdir edip, daha iyi nasıl yapılabileceğini söylemek. Eksik ve yanlışları da ilkeler çerçevesinde eğip bükmeden söylemek.” diye konuştu. 

Derneğin çeşitli konularda konferanslar, yayınlar ve eğitim faaliyetleri düzenleyerek Türkiye’de liberal demokrasinin daha iyi anlaşılması için çaba harcayacağı ifade edildi. 

Okunma Sayısı: 2515
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı