"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrasinin yara aldığı toplumlarda komplo teorileri çok yaygın

30 Haziran 2018, Cumartesi 19:45
Doç. Dr. Sarp Uzunoğlu, “Türkiye’de ve dünyada komplo teorileri yaygınlaşıyor. Şu son seçimlerde bile neyin ne olduğu konusunda bin tane komplo teorisi atıldı ortaya. Bana kalırsa burada iki şey çok mühim. Komplo teorileri özellikle de demokrasinin yara aldığı toplumlarda çok yaygın. Zira siyaset kurumu şeffaflığını, medya hesap verebilirliğini yitirdiğinde, toplum ruh hâlini tedavi edebilmek için farklı açıklamalar üretmeye başlıyor” diyor.

Duvar’dan Can Öktemer’e konuşan Uzunoğlu, “Türkiye’de ve dünyada komplo teorileri yaygınlaşıyor. Şu son seçimlerde bile neyin ne olduğu konusunda bin tane komplo teorisi atıldı ortaya. Bana kalırsa burada iki şey çok mühim. Komplo teorileri özellikle de demokrasinin yara aldığı toplumlarda çok yaygın. Zira siyaset kurumu şeffaflığını, medya hesap verebilirliğini yitirdiğinde, toplum ruh hâlini tedavi edebilmek için farklı açıklamalar üretmeye başlıyor. Türkiye özelinde de komplo teorileri yakın dönem siyasetinin hayal kırıklıklarını yok saymak, hatalardan sıyrılmak için kullanılıyor. Komplo teorisi, her geçen gün daha kapalı hâle gelen ve kimi siyaset bilimcilere göre “gayri-liberalleşen” siyasi kültürün bir sonucu” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Okunma Sayısı: 2258
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı