"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrat Parti, hürriyet ve adaletin adresidir

19 Mart 2019, Salı 01:21
İzmit Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı İsmail Yazgan, “Demokrasinin temeli olan hürriyet, eşitlik ve adalet arayışının gerçek adresi Demokrat Parti’dir” dedi.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Demokrat Parti’nin adayı İsmail Yazgan oldu. Denizcilik Yüksek Okulu Makine Bölümü’nden mezun olan Yazgan, 1965 yılında Orhangazi’de doğdu. Uzun yıllar okyanus aşırı sefere giden gemilerde başmühendislik yapan Yazgan, son derece modern donanımlı seksenden fazla yeni geminin inşasında üst düzey görev aldı. Halen bu iş kolunda çalışmaya devam eden Yazgan ile 31 Mart seçimlerine kısa bir süre kala seçim sürecini ve projelerini konuştuk…

Demokrat Parti’den İzmit Belediye Başkanı adayı olduğunuz açıklandı. Öncelikle DP’yi neden tercih ettiniz?

Demokrat Parti 73 yıllık koca bir çınar. Bu memleketin her karış toprağında emeği var. Demokrat Parti’de siyaset yapanlar siyasetle zengin olmadılar. Aksine kendi keselerinden partiye katkı sağladılar. Demokrasimizin temel taşıdır Demokrat Parti. İktidarda olduğu yıllarda milletimiz hürriyeti tatmış, mutlak adalete tanık olmuştur. Rahmetli Demirel’i bugün hayırla yad etmektedir herkes, zamanında kendisine muhalif olmuş yazarlar dahil. Benim için Demokrat Parti dışında bir partide siyaset mümkün değil. Çünkü demokrasinin temeli olan hürriyet, eşitlik ve adalet arayışının gerçek adresi Demokrat Parti’dir.

Projeleriniz neler? Bölge halkına ne gibi vaatleriniz olacak?

Kocaeli’nin ve ilçelerinin meselelerinin başında çarpık kentleşme (aslında buna kentleşmeden ziyade geniş çaplı gecekondulaşma denilebilir) ulaşım sorunu, hava kirliliği ve çevre kirliliği geliyor. Halkın alım gücünün günden güne azalması ve artan işsizlik rakamları insanlarımızı bunalttı. Kocaeli bu yüzyıla yakışır bir metropol kent olmaktan gittikçe uzaklaşır hale geldi. İzmit’imizi kara, deniz ve hava ulaşımının birleştiği bir lojistik merkezi haline getireceğiz. Fevkalade akıcı bir trafik düzeni ile İzmit’in doğal liman özelliğini istifade edilir hale getireceğiz. Çevreci limanlarla insanımızı denizle buluşturacağız. Sportif havacılık ve sportif denizcilik için çok uygun bir konumdayız. Her keseye uygun yat ve tekneler için çağdaş limanlar inşa edeceğiz. Sembolik ücretlerle teknelerin İzmit’te kışlamasını sağlayacağız. Sportif havacılık ve sportif denizcilik için uluslararası yarışmalar, festivaller düzenleyeceğiz. Böylelikle İzmit’te yatlar ve tekneler için imalat ve yan sanayiyi geliştirerek ekonomiye katkı sağlayacağız.Tasarruf vazgeçilmezimiz, İzmit Belediyesi iktisadi bir işletme gibi yönetilecek. Her türlü israfın önünü kesip kaynakları gelir getirecek ve iş imkânı üretecek projeler için kullanacağız. Geri dönüşüm ve çevre koruma baş işlerimizden olacak. Bugün İzmit nefes alınamaz durumda. Çevre kirliliğine bağlı hastalıklar tavan yapmış durumda. Kentsel dönüşümün hukuki ve teknik altyapısının oluşumuna öncülük edeceğiz. Bina inşa standartları ve kullanım şekillerini çağdaş yöntemlerle geliştireceğiz. Halkımız yolları, yeşil alanları ile nefes alınabilir yaşam alanlarına kavuşacak.  

Kocaeli’de vatandaşların en büyük sorunu ne? Size hangi konuda şikâyetler geliyor?

Hastaneler ve sağlık kuruluşları hakkında şikâyetler çok. Hastane binaları var ama her seviyeden yeterli sağlık elemanı yok. Özel hastanelerin durumu da hepimizin malumu. Eğitim kurumlarında da benzer şikâyetler var. Devlet okullarındaki kalabalık sınıflar ve ilgisizlik ile özel okulların tüccar zihniyeti arasında sıkışmış durumda vatandaş. 

Mevcut seçim ortamını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kamu kuruluşları ve devletin tüm gücüyle propaganda üstünlüğüne sahip iktidar, bu haksız üstünlüğü çok iyi kullanıyor. Ayrıca muhalefetmiş gibi görünen televizyon kanalları bile Demokrat Parti’yi görmezden geliyor. Demokrat Parti yani merkez sağın gerçek sahibi vatandaşın gözünden uzak tutuluyor. Ama biz yılmadan, yorulmadan çalışacağız. Halkımıza kendimizi anlatacağız. Kıratı meydanlarda gören Kocaelili eski demokratların gözleri yaşarıyor, bize takdirle bakıyorlar. Bu takdire layık olmaya çalışıyoruz.

Yeni Asya deniz feneridir

Yeni Asya hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yeni Asya istişare temelli bir yayın anlayışına sahip olduğu için, yani demokrat ruhlu olduğu için daima Demokrat Parti’ye destek olmuştur. Bu destek körü körüne her yapılanı alkışlamak şeklinde değil, doğruya doğru ve yanlışa da samimiyetle yanlış demek ve yeri geldiğinde demokratları uyarmak şeklinde tezahür etmiştir. Bu haliyle Yeni Asya demokratlar ve halkımız için fırtınalı ve karanlık denizlerde bir deniz feneri olmaya devam etmektedir.

Röportaj: Nurseza Okur

[email protected]

Okunma Sayısı: 1711
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı