"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrat Parti Lideri Uysal'dan ittifak açıklaması

09 Kasım 2018, Cuma 16:26
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, 70 yılı aşan bir siyasi varlık olarak DP'nin de tüm teşkilatlarıyla yerel seçimlere hazırlandığını söyledi.

Uysal, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında yerel seçimleri iktidarın denetlenmesi adına önemli bir eşik olarak gördüklerini belirtti.

Bu ülkede yarım demokrasi bile yoktur

Bu seçimlerin Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimin ikliminden çok bağımsız olmadığı kanaatini taşıdığını dile getiren Uysal, şöyle konuştu:

"DP olarak 24 Haziran seçimleri öncesi ifade ettiğimiz gibi Türkiye'yi iki kutupluluğa mahkum etmemek, Türkiye'de vatandaşın gerçek gündemini konuşacak bir siyasi iklimin hakim olmasını her daim birinci önceliğimiz olarak tayin ettik. Bu açıdan baktığımızda da önümüzdeki süreçte elbette 70 yılı aşan bir siyasi varlık olarak Demokrat Parti de tüm teşkilatlarıyla beraber önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanmaktadır."

"Yerel seçimin genel seçimle bütünleşen bir havası var"

Yerel seçimlerde ittifak yapıp yapmayacaklarına yönelik soru üzerine Uysal, bir önceki seçimde "millet ittifakı" olarak ortaya koydukları tavra benzer birtakım birlikteliklerin sağlanması konusunda kendilerine de talep olduğunu söyledi.

Türkçe Ezan tartışması 1950’de kapandı

Uysal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzde makul bir zaman dilimi var. Bütün partiler kendi kurullarında vatandaşlarımızın taleplerini de göz önüne alarak elbette bir değerlendirme yapacaktır. Yerel seçimin genel seçimle bütünleşen bir havası var. Bunun icabı olarak bu beklentileri karşılamak noktasında bir yandan kendi hazırlıklarımızı yapacağız ama öbür tarafta bu ortak paydaların daha da genişletilmesi adına olumlu tavrımızı sürdüreceğiz. Türkiye'de oluşan bu iklimin, toplumsal muhalefetin meşru alanını genişletmek noktasındaki taleplere de siyasi partilerin çok kayıtsız kalmayacağı kanaati içindeyim."

Fotoğraf: Alperen ÇELİK - DENİZLİ

AA

Okunma Sayısı: 5011
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    10.11.2018 09:54:25

    Herzaman alnimizin akiyla ve vicdanî rahatlikla savunabilecegimiz DURUS: Demokrat Partisinin Demokrasi Davasina destek olmak.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı