"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Depremde haberleşme kesilmeyecek

17 Ağustos 2015, Pazartesi 12:40
​Deprem gibi tabii afetlerde haberleşmenin kesilmesini önleyecek uydu transmisyonlu mobil baz istasyonu sayısı 25 ilden 40 ile çıkartılıyor.

Afetlerde, baz istasyonlarının zarar görmesi veya yetersiz kalması durumunda artan haberleşme talebini karşılamak üzere 25 ilde bulundurulması kararlaştırılan uydu transmisyonlu mobil baz istasyonu sayısı 40 şehre konumlandırılacak. 

Alınan bilgiye göre, deprem başta olmak üzere tabii afet ve acil durumlarda haberleşmenin kesilmesi engelleyecek çalışma, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) koordinasyonunda, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ve GSM işletmeleri tarafından yapıldı. Buna göre, 40 uydu transmisyonlu mobil baz istasyonunun her biri en az iki ili kapsayacak. Bu sayede Türkiye'nin tamamı tabii afet durumlarında haberleşme sorunu yaşamayacak şekilde kapsama alanına dahil olacak. 

Afet ve acil durumlarında şehirlerdeki mobil baz istasyonları ile irtibatın sağlanabilmesi için işletmeciler tarafından tüm bilgiler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile AFAD’a bildirildi. 

Depreme dayanıklı ortak baz kulesi

BTK, AFAD ve GSM firmalarının yürüttüğü çalışmayla, valilik, hastane ve toplanma merkezleri gibi ihtiyaç duyulan alanlarda geniş kapsama alanına sahip ve depreme dayanıklı, ortak sabit baz istasyonu kuleleri de kurulacak. Pilot olarak belirlenen İstanbul, Erzincan ve Isparta kulelerin kurulacağı ilk iller olacak. 

Yapılan saha araştırmaları neticesinde İstanbul başta olmak üzere 3 il için toplam 110 noktada kule kurulmasına ihtiyaç olduğu bildirildi. Bu kulelerin 25'inin İstanbul'da kurulması gerektiğine karar verilirken, gerekli onay süreçlerinin tamamlanmasının ardından baz istasyonu kulelerini kurulmasına başlanacak.

AA

Okunma Sayısı: 2269
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı