"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Depremde hasar gören okullarda eğitime ara verildi

09 Aralık 2015, Çarşamba 13:05
Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem oldu. Depremde hasar gören 2 okulda eğitime ara verildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Malatya'nın Hekimhan ilçesinde saat 11.03'te 4,5 büyüklüğünde meydana geldi. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4,6 olarak duyurdu.

AFAD, depremin merkez üssünün, Dursunlu köyünün 1,54 kilometre yakını olduğunu açıkladı.

AFAD Türkiye Deprem Veri Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, yer kabuğunun 17,54 kilometre altında gerçekleşen deprem sonrası, Malatya'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki birimlerle 3G, uydu ve telsiz haberleşmeleri yapılarak olumsuz herhangi bir ihbarın olmadığı tespit edildi.

Deprem, Malatya il merkezi ile bazı ilçelerde de hissedildi.

Öte yandan saat 12.13'te yine Hekimhan ilçesinde 3,7 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldiği bildirildi.

HASAR GÖREN İKİ OKULDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Deprem sırasında derste olan Sakarya İlkokulu öğrencilerinin dışarı çıktığı görüldü. Bir süre okul bahçesinde bekleyen öğrenciler, evlerine gönderildi. İlçe sakinleri de deprem sorası evlerinden cadde ve sokaklara çıktı.

Hasar tespit çalışmalarının sürdürdüğü ilçede Kaymakamlık tarafından depremden zarar gören ve duvarlarında çatlaklar oluşan Hekimhan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ile Güzelyurt Çok Programlı Lisesinde eğitime ara verildi.

Söz konusu okullarda AFAD ekiplerinin incelemesinin ardından, eğitime devam edilip edilmeyeceğine karar verileceği öğrenildi.

İlk belirlemelere göre can kaybının yaşanmadığı depremde, ekiplerin incelemesini sürdürdüğü öğrenildi.

Bu arada ilçede 29 Kasım'da 5,0 büyüklüğünde meydana gelen depremde bazı evlerde hasar oluşmuştu.

AA

Etiketler: afad, malatya, deprem, okul
Okunma Sayısı: 1215
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı