"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Destici: Millet asgari ücrete mahkumken, vekiller çalışmadan maaş alıyorlar!

08 Ekim 2015, Perşembe 13:02
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'nin faaliyette olmamasına rağmen milletvekillerinin çalışmadan maaş almalarını eleştirdi.

Destici, asgari ücret ve taşeron işçiler sorununa da değinerek 

"Haksız bir şekilde çalışmayan Meclis, asgari ücretli açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edilmişken; milyonlarca işçimiz varken, taşeron işçilerimiz açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edilmişken, ülkenin milyarlarca dolar iç ve dış borcu varken 7 Haziran'da seçilmiş olan milletvekilleri çalışmadıkları halde maaş alıyorlar.'' dedi. 

"MİLLETVEKİLLERİNİN AZICIK ONURU VE ŞEREFİ VARSA DEVLET ÖDESE BİLE O PARALARI İADE EDERLER"

17/25 Aralık sürecinin şeffaf bir şekilde araştırılıp soruşturmanın tamamlanmasını beklediklerini belirten Destici, bu dönem eğer Meclis çalıştırılsaydı bu soruşturma dosyaların tekrar açılacağı düşüncesinde olduğunu söyledi.

"Ama Meclis çalıştırılmadı. Belki de bunun için çalıştırılmadı, koalisyonlar bunun için kurulmadı." diyen Destici, şöyle devam etti:

"Haksız bir şekilde çalışmayan Meclis, asgari ücretli açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edilmişken; milyonlarca işçimiz varken, taşeron işçilerimiz açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edilmişken, ülkenin milyarlarca dolar iç ve dış borcu varken 7 Haziran'da seçilmiş olan milletvekilleri çalışmadıkları halde maaş alıyorlar.

Eğer o maaşı iade etmezlerse haram yemiş olurlar, milletin hazinesine el uzatmış olurlar ve bu vebalden kurtulamazlar. Eğer azıcık onurları ve şerefleri varsa, azıcık haram-helal noktasında hassasiyetleri varsa, millet hakkını yeme noktasında hassasiyetleri varsa devlet ödese bile o paraları iade etmelerini bekliyorum milletvekillerinden. Şerefi olan o parayı iade eder, çalışmadığı günün parasını almaz.

Kanunen de bunun verilmesini doğru bulmuyorum. O 4 ayı bile ben içime sindiremiyorum, iki ayı da üzerine. 1 Ekim'de üç aylık maaş alacak, 1 Kasım'da yeni bir seçim yapılacak, ona da devlet tekrar bir milletvekili maaşı ödeyecek. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. 

17/25 Aralık'ı soruşturan savcılarla ilgili başka bir soruşturma başlatılması, dava açılmasını da Türkiye'nin şu anda içinde bulunduğu yönetimin bir aynası, hukukun da bir aynası olarak görüyorum."

Okunma Sayısı: 4026
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı