"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diğer anneler de tahliye edilsin

05 Mayıs 2018, Cumartesi 23:32
700 aşkın bebeğin ve binlerce annenin hapiste olduğu Türkiye’de o annelerden biri olan öğretmen Ayşe Çelik tahliye edildi. Aktivist ve gazeteciler ise diğer annelerin de tutuksuz yargılanması yönünde yetkililere çağrı yaptı.

Katıldığı bir televizyon programında ‘çocuklar ölmesin’ dediği için 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen Ayşe Çelik 6 aylık bebeğiyle cezaevine gönderilmişti. Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne konulan öğretmen Ayşe Çelik’in cezasının denetimli serbestlik tedbiri ile infaz edilmesi için yapılan başvuru hakkında karar verildi. İnfaz Hâkimliği, Ayşe Çelik’in cezasının denetimli serbestlik kapsamında infaz edilmesine ve tahliyesine karar verdi. Karar üzerine Ayşe Çelik, bugün akşam saatlerinde hükümlü bulunduğu Diyarbakır E tipi Cezaevi’nden tahliye edildi. Ayşe öğretmenin tahliye olduğu saatler de ise Niğde’de denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılan Büneyye Özmen 7 aylık bebeğiyle hapse atıldığı öğrenildi. 

Hiçir bebek cezaevinde büyümeyi hak etmiyor

700’ü aşkın bebeğin bulunduğu hapishanelerdeki diğer anne ve bebeklerin de tahliye edilmesi için sosyal medyadan talepler geldi. İnsan Hakları Aktivisti Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından “Ayşe Öğretmen tahliye oldu. Sıra yüzlerce bebek binlerce annede. Cezaevi koşulları çok kötü, emzikli bebeklere, süt veren anneler içinse hiç kabul edilemeyecek durumda” mesajını paylaştı. Prof. Dr. Cihangir İslam, “Ayşe Öğretmen tahliye edilmiş, güzel bir haber. Bütün anneler tahliye edilmeli. Hatta hüküm giymemiş, mahkeme aşamasında olan bütün kadınlar ve erkekler tahliye edilmeli” dedi. Aktivist Mehmet Efe, “#GüzelHaber: #AyşeÖğretmen ve bebeği tahliye olmuş. Darısı diğer 706 bebek ve annelerinin başına. İnşallah ülkemiz de riya, yalan, hukuksuzluk, zorbalık ve tek adam düzeninin kıstırdığı tutukluluktan tahliye olur.” Gazeteci İsmail Küçükkaya, “Ayşe Öğretmen tahliye edildi. Darısı bebeğiyle beraber tutuklu diğer annelere. Hiçbir bebek cezaevinde büyümeyi hak etmiyor.”

 

Okunma Sayısı: 9507
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Burhan

    7.5.2018 15:16:03

    Esasen çocuklu bir anne haksız yere tutulduğunda o annenin çocuklarıda hapis hayatı yaşıyor .Çocuklar hapiste olmasa da hapis hayatı yaşıyorlar annesiz olunca. Diyelim ki 2 çocuklu bir anneyi suçu hükme bağlanmadan tutuyorsunuz aslında hapis hatan en az 3kişi oluyor

  • Burhan

    7.5.2018 15:11:09

    Çok güzel birhaber.Her insanın vicdanen desteklemesi gereken bir durum.Acaba halka açık bir imza kampanyası mı başlatılsa ....

  • Alim

    6.5.2018 14:21:45

    Diğer annelerin suçu ne...Zalimlerin sonu ne kötüdür....

  • Yasemin

    6.5.2018 12:13:31

    Ayse öğretmenin tahliye edilmesine o kadar çok sevindim ki duygularımı anlatamam tanımadığım halde özgürlüğüne ve bebeğine kavuştuğu için şükür namazı kıldım. Keşke herkes kimliğini dünya görüşünü bir yana bırakıp bütün tutuklu bebekler ve anneleri için aynı şekilde seslerini çıkarabilseler mahkemeleri sürerken tutuksuz yargılanmalarını istemekten çekinmeseler.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı