"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diktatörlerin yönettiği ülkeler kavruklaşacak!

17 Ekim 2014, Cuma 15:12
Star yazarı, ekonomist Eser Karakaş, bugünkü yazısında, "Demokratikleşmeye, hukuk devletine direnmenin maliyeti fakirlik olacak ise, bu direnişe değer mi?" diye sordu.

İşte o cümleler:

"Göreceksiniz, göreceğiz, Sisi’lerin, Esat’ların, başka diktatörlerin yönettiği ülkeler kavruklaşmaya devam edecekler.
Dünya ekonomisi 75 trilyon dolar kadar, bu miktarın on trilyon dolarını biraz aşan kısmı tasarruf ediliyor, bu küresel tasarrufun da dört trilyona yakın bir bölümü her sene yatırım için, plasman için yer arıyor. Yer ararken de en önemli kriter güvenlik yani hukuk güvenliği meselesi. Ekonomide hukuk güvenliği demek bir ülkeye para sokarkenki koşulların çıkarken değişmeyeceğine olan sarsılmaz inanç ve etkin yargı yolları. 21. yüzyılda evrensel hukuk kriterlerine en yakın ülkeler en hızlı büyüyen ekonomiler olacak. Çünkü en fazla küresel tasarrufu bu ülkeler kendi ekonomilerine çekebilecekler."

HUKUKTAN UZAKLAŞILIRSA NE OLACAK?

Kimilerine ders niteliğindeki cümlelerine devam eden Karakaş, "Evrensel hukuk çizgilerinden uzaklaşmanın maliyeti düşük büyüme, yüksek işsizlik" olduğuna dikkat çekerek, hukuk-ekonomi olumlu sarmalını anlamayanlara ne olacağını ise şöyle anlattı:
"Hukuk-ekonomi olumlu, yükselen sarmalını anlamayanlar 21. Yüzyılda büyük maliyetler ödeyecekler.
Demokrasi, evrensel hukuk ve zenginlik mi? Anti-demokrasi, anti hukuk ve fakirlik mi? Hem hukuksuzluk hem zenginlik artık mümkün olmayacak, bunu iyi görmek lazım. Evrensel hukuktan her sapma, her ülke için, biraz daha fazla fakirlik ve işsizlik demek."

Etiketler: özel haber
Okunma Sayısı: 1317
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı