"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dindarlar iktidarında, dindarlara güvensizlik!

01 Ekim 2015, Perşembe 14:40
Yeni Asya Yazarı Ali Ferşadoğlu, Bediüzzaman'ın veciz sözleriyle ifade ettikleri 'umumun mukaddes malı olan ve hiçbir siyasete alet ve tabi edilemeyecek dinin' külli kaidesinin, 'Siyasal İslam' anlayışıyla inhisar altına alınarak yalana fazla revaç veren ve menfaat üzere dönen siyaset canavarına alet edilmesiyle dini kavramların içeriğinin boşaltılması tehlikelerine dikkat çektiği bugünkü yazısında önemli açıklamalar yapıyor.

Ferşadoğlu'nun bugünkü yazısından bazı bölümler;  

“Siyasal İslâmcılar”, yani, dindarlar iktidarında, dindarlara en az güven çıkması, bizi hem üzdü, hem perişen etti.

Zira, hem bizim aile, hem cemaatimiz dindarlıkla iştihar etmişiz. Yalnız her zaman vurguladığımız gibi dindar başka, hakikî dindar başka, biribirine karıştırmamak gerekir.

Uluslar arası araştırma şirketi WIN/Gallup International 60 ülkede 61 binin üzerinde kişiyle görüşerek “Kime güveniyoruz” araştırması yaptı.

Araştırmada halka yargıçlar, gazeteciler, politikacılar, iş adamları, askerler, sağlık çalışanları, polisler, öğretmenler, bankacılar ve dinî liderlere güven duyup duymadıkları soruldu.

Türkiye ayağını yürüten BAREM’in sonuçları çarpıcı: Öğretmenler ve sağlık çalışanları en güvenilen meslek sahipleri iken; listenin sonunda politikacılar var...''

Ferşadoğlu'nun yazısının devamını ve konuyla benzerlik gösteren diğer yazılarını okumak için tıklayınız;

http://www.yeniasya.com.tr/ali-fersadoglu/dindarlar-iktidarinda-dindarlara-guvensizlik-1_360383

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1878
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı