"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dinin kirletilmesi mi tehlikeli, iktidarın kaybı mı?

07 Mayıs 2015, Perşembe
Prof. Dr. Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hafta sonu meydanlarda Kur’ân-ı Kerim’i eline alarak konuşmasına tepki gösterdi. Gergerlioğlu, “Dini siyasete alet etmek çok tehlikelidir, meydanlardan Kur’ân sallanmasına en çok dindarlar müdahil olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Seçim atmosferinin iyice ısındığı şu günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarında seçime yönelik konuşmalar yapması, muhalefet partilerine yüklenmesi toplumun hemen her kesiminden ciddi eleştiriler almaya başladı. Son olarak hafta sonu Batman, Diyarbakır, Siirt ve Mardin konuşmalarında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kürtçe Kur’ân-ı Kerim mealini basmasını, Kur’ân mealini eline alarak seçim meydanlarına indiren Erdoğan’a “Dini siyasete alet” etme noktasında da sert eleştiriler gelmeye başladı. MAZLUMDER eski Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu Erdoğan’ın bu tavrını eleştirenler arasında. Dünkü yazısında, Erdoğan’ın büyük bir telaş içerisinde olduğunu ve Davutoğlu’na adeta “bu işi sen yapamıyorsun, sana bırakamam” meydan meydan AKP’ye destek mitingleri yaptığını belirten Gergerlioğlu, “Kimi zaman elinde Kur’ân sallıyor, kimi zaman rakiplerinin dinle alakası olmadığını ima ediyor, kimi zaman da Müslümanlığının derecesiyle ilgili şahsî değerlendirmelerini haykırıyor” ifadelerini kullandı.

Dinî açıdan yanlış tavırlar sergiliyor

Yapılanın gündemde kalmayı seven Erdoğan için başarılı bir taktik olduğunu belirten Gergerlioğlu, şunları kaydetti: “Bunlar gündemde kalmayı seven Erdoğan için başarılı taktikler ama dini açıdan çok yanlış söylem ve tavırlardır. Dinî şahsî siyasî düşüncesiyle eşitlemeye ve uymayanı da din dışına göndermeye yol açan söylemler en başta dini hassasiyet sahiplerinin itiraz etmesi gereken hususlardır.”

Yazının son bölümünde AKP seçmenine uyarılar yapan Gergerlioğlu şu ifadelere yer verdi: 

  • Ak Parti iktidarının kaybı, dinin yenilmesi değildir.
  •  Dini siyasete alet etmek çok tehlikelidir, meydanlardan Kur’ân sallanmasına en çok dindarlar müdahil olmalıdır.
  • ’Tek doğru benim yaklaşımımdır’ demek uğrunda uydurma hadisler bile oluşturulmuş İslam düşünce dünyasındaki en önemli virüslerden birisidir. 
  • Erdoğan’ın öfkeli ruh hali örnek alınması gereken değil, vicdani değerlerle sorgulanması gereken patolojik bir ruhsal sarsıntı halidir. 
  • Lideri taparcasına sevmek, gözleri, aklı, insafı kör eden bir durum oluşturur. 
  • Fazla sevginin ilahlaştırmaya yol açacağını en başta Kur’ân hatırlatmaktadır. 
  • Kendisinden farklı düşüneni siyasi heyecanla dinin dışına itmek sorgusu ağır büyük bir günah ve vebaldir. 
  • İslamcılık adına yapılan gayriislami fiiller dini filtreye tabi tutulmazsa varılan nokta İslam’ı bağrından hançerlemektir. 
  • Dinin kirletilmesi mi tehlikelidir, iktidarın kaybı mı tehlikelidir? Bunun güncelden uzak selim ve sakin bir kafayla tefekkür edilmesi gerekir.
  • Bilinmesi gereken bu hususlara dikkat edilirse Ak Parti seçmeni kaybetmez. 
  • Ak Parti kazansa da kaybetse de en azından heyecanlı seçmeni yanlış yapmamayı ve şu an tahmin edemediği sorumluluğun vebalinden kendisini kurtarmayı başarabilir.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3126
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • vefa umurca

    7.5.2015 19:10:46

    bize, yazık ki bu hallere gelmesine, direk olmasa da endirek yolla sebebiyet vermenin vicdan azabını yaşıyorum. 2005 den itibaren söyledik ama şiddetle savunmadık. topuzu kafaya yitince herkes silkindi. 28 Şubatçılara ve tüm halka 1999 depreminin ilahi bir ikaz olması gibi. 17-25 aralıkta görebilenlere bir ikazdı değerlendirmeyenlere ne gerekir ? Allah bilir.

  • Toygar

    7.5.2015 16:31:38

    Diğer siteler gazetede manşet olan bu minval üzere haberi sitelerine almışlar, okudum. Bu tepkiyi öncelikle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vermesi gerekiyor aslında. Ama kendisi bir devlet kurumu olduğu için, biraz zor. Peki ozaman Diyanet İşleri Başkanlığı ne iş yapar? Araba alır, araba iade eder; hem de aleme ibret olurcasına! Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılması lazım, diyorum!..

  • Toygar

    7.5.2015 13:50:51

    Yorumum o kadar da aykırı değil di yav!.. Niye yayınlamadınız ki :) Atarlar mı diyorsunuz? İçeri diyorum, atarlar mı?

  • abdullah negünekaldım

    7.5.2015 13:44:08

    hiç kimseyi suçlamak haddimiz değil ama birde kulakları çınlatırcasına haykıran bir gerçek var birilerini Risale-Nur Külliyatını sadeleştirme çabaları çarptı tokatladı ,birilerini de YÜCE KİTABIMIZ KURAN'I KERİM ÇARPACAK ........

  • Toygar

    7.5.2015 08:50:55

    Bir zamanlar gazetelerin Ramazan aylarında Kur'an-ı Kerim hediye etmeleri ile ilgili bir yorum okumuştum. "Her kim ki bu şekliyle (Mütedeyyin insanların çıkardığı cerideler hariç) bir işe tevessül etmişse batmıştır" diye. Tercüman bunlara bir örnektir. Demem o ki, Kur-ân-ı Kerîm hiç bir şeye alet edilmez; ne siyasete ne de ticarete!.. Yoksa sonu pek acı olur ve olacak biiznillah!..

  • Hüseyin İLHAN

    7.5.2015 07:24:04

    Sen hırsızlık yap-yaptır,yapanı koru ve kolla,yolsuzlukları yap,hırsızlık değildir diye bunamıştan fetva müsveddesi al,adaletsizliği adalet zannet,dün darbecilere karşı savcıyım diyecek kadar nemalanmak için bir yerlerini yııırt,sonra kumpasa geldik de,yanıldım de ama milleti yanılt,faizi her müslüman hanesine sokacak tatbikatları yap,faizci lobisi de,faizciler işçi,işveren,tacir-tüccar,sanayiciden fazla hep kazanan olsun.KÖMÜR diye TAŞ al,müslümanı katledenlerden YAHUDİ CESARET ödülü al,sıkışınca alın beeee de,millet uyandı ey uyuyan,gaflet ve dalalette olan.O KUR,,,,,,,,,,,,,,,2QN-I AZİMÜŞŞANI KISIR VE NECİS,ÇİRKİN SİYASETİNE ALET ETMEK SİZLERİ ÇARPAR VE ÇARPACAĞINA İMANIM TAMDIIR.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı