"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dink de, Elçi de tehditti

17 Ocak 2016, Pazar
Dink ailesinin avukatlarından Fethiye Çetin, Tahir Elçi’nin de Hrant Dink gibi bir tehdit olarak görüldüğünü iddia etti.

Bir suikasta kurban giden Hrant Dink ve ailesinin avukatlarından Fethiye Çetin, Tahir Elçi’nin de Hrant Dink gibi bir tehdit olarak görüldüğünü savundu. “Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De Platformu” ile “Antikapitalistler Platformu”nun ortaklaşa düzenledikleri “Hrant Dink’ten Tahir Elçi’ye” konferansı önceki gün İstanbul Tophane’deki Tütün Deposu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Atilla Dirim, Doç. Dr. Bülent Bilmez, Doç. Dr. Fatma Akdokur, Av. Fethiye Çetin ve Yazar Yıldız Önen konuşmacı olarak katıldılar.

Hrant Dink’le ilgili bir kısa film gösterimin ardından söz alan Dur De Platformundan Atilla Dirim, Hrant Dink’i ölüme götüren sürecin ilk olarak, M. Kemal’in manevî kızı olan Sabiha Gökçen’in aslında Hatun Sebilciyan ismide bir Ermeni kızı olduğunu iddia etmesiyle başladığını, daha sonra Türklüğe hakaret ve benzeri iddialarla suçlanarak hedef tahtasına oturtulduğunu, tüm bu yaşananlardan sonra da katledildiğini söyledi. 

O ZİHNİYET SÜRÜYOR

Dirim’den sonra söz alan akademisyen Bülent Bilmez, “Hrant’ı öldüren her ne ise o zihniyet bugün de sürüyor, rejimin kendisine düşman olarak belirlediği kesimler var, bu noktada yüzleşmeden ziyade zihniyeti değiştirmek önemli olmalı. Çünkü zihniyet değişmedikçe, yapılan tüm hatalar için ‘Evet yaptık, gerekirse yine yaparız’diyebiliyorlar, bizler 1915’ten beri hastalıklı bir toplumuz” dedi. Bilmez’in ardından söz alan, Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Fatma Akdokur da konuşmasında “Ben Türkiyeli Müslüman bir kadınım, toplumun tüm  vicdanlı kesimleriyle bir araya gelinmeli. Hrant Dink öldürüldüğünde toplumun farklı kesimleri bir araya gelip sokaklara çıkarak ‘hepimiz Hrant Dink’iz, hepimiz Ermeniyiz’ diyebilmişti. Fakat Tahir Elçi öldürüldüğünde ‘Hepimiz Tahir Elçi’yiz, hepimiz Kürt’üz’ denilemedi. Bence bu fark bize çok şey anlatıyor, gelinen noktada yapmayın demekten, yanlış yapıyorsunuz demekten başka ne yapabiliriz bilmiyorum” ifadelerine yer verdi. 

DEVLETLE İLİŞKİLİ CİNAYETLER

Dink ailesinin avukatlarından Fethiye Çetin de Tahir Elçi’nin de Hrant Dink gibi bir tehdit olarak görüldüğünü savundu. Çetin, “Tahir tıpkı Hrant gibi kişiliğiyle böyle kimselerin çok fazla ilgilenmediği davalarla ilgileniyordu. Tahir, JİTEM davalarını sonuna kadar izledi. Bu da onu bir anlamda tehlikeli kıldı. Bir kere bu cinayetlerin devletle ilişkisi var. Mutlaka bir veya birkaç devlet görevlisi bu cinayetlerinin içerisinde yer alıyor. Biz bunu görüyoruz ama pek de arkasına gidemiyoruz” açıklamasını yaptı. 

Ekrem Özden / İstanbul
[email protected]
EkremOzden86

Okunma Sayısı: 2446
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kubilay

    17.1.2016 06:06:57

    ilahiyatçı fatma hanım!Vatan hainlerini,din düşmanlarını ve de ırkçıları memnun etmek için ermeni ve kürt(kendim kürdüm)olmaktan Allah'a sığınırım.Vatanımı bölmek insanlarımı birbirine kırdırmak için hainane planlar yapan ve bölücüleri meşru sayan bir zihniyetle bir araya gelemeyiz.Doğuda hendekler kazılırken,mühimmat yığınakları yapılırken, vatanımı bölme stratejisi sahneye konulurken iyi(!) zannettiğiniz o mel'unlar haberdardı.Devlet bunlara 4 yıla yakın bir süre yüzyıllarca tanınmayan toleransı tanıdı.Senin övdüğün hainler,teröristler ve bölücüler ne yaptı dünya alem gördü.Sen git ermeni mi, dinsiz pekaka mı oluyorsan ne oluyorsan ol.Sözlerinde bölücülük ve ırkçılık kokuyor.Sizin gibilerin bu memleketin nimetlerinden istifadeye hakkınız olmamalı.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı