"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'i bir kez daha 'çok set bir dille' kınadı!

28 Temmuz 2015, Salı 11:12
Dışişleri Bakanlığı, İsrail polisinin, aşırıcı Yahudilerin Harem-i Şerif’e girişini sağlamak amacıyla Mescid-i Aksa’nın kutsiyetini çiğneyen son tutumunu 'yine', 'yeniden', 'bir kez daha' ve 'şiddetle' kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Harem-i Şerif’in taşıdığı ruhani değerleri ve özellikle Mescid-i Aksa’da Müslümanların inanç ve ibadet özgürlüklerini açık biçimde ihlal eden bu uygulamaların kabul edilmesi mümkün değildir. İsrail, İslam dünyasında haklı bir tepkiye yol açan ve bölgede gerginliği artıran Harem-i Şerif’e yönelik yasadışı uygulamalarına bir an önce son vermelidir.” tepkisi gösterildi.

DİKKAT ÇEKEN NOKTA İSE...

Dünya genelinde haklı bir duruş olarak kime olursa olsun haksızlık ve zulme varan davranışlara karşı tepkiler gösterilmelidir. Ancak bu tepkiler; 'şiddetle kınamalar', her defasında 'sadece ve sadece kınamalar' esaslı bir duruş ve istikametli bir politika söz konusu olduğunda anlamlı olabilir.

Yoksa beyhude bir uğraştan öteye geçemeyecektir. Toplumun biriken ve yükselen gazını almaktan başaka bir hizmet görmeyecektir. İnsanımızın hassas olduğu noktalar üzerinden oynayarak mesele üzerinden rant sağlama gibi yakışıksız emellere alet edilecektir.

Bu doğrultuda samimi bir şekilde yürütülecek, sürekliliği olan, ulusal ve uluslararası diplomasi trafiğiyle müspet bir şekilde dünya kamuoyunun dikkatine meseleyi herzaman ve zeminde çekerek atılacak adımların daha yerinde olacağı kanaati ekseriyetin görüşüdür.

Tepkilerin söylemden öteye geçmediği ve hatta söylemlerin tersine olarak tabiri uygunsa kapalı kapılar ardında gerçekleşen görüşmeler, anlaşmalar ve bu yönde kamuoyuna yansıyan iddialar endişe vericidir.

Konuyla ilgili olarak Gazetemiz yazarlarından sayın Cevher İlhan'ın kapsamlı yazıları bu noktada ufuk açıcı niteliktedir.

İşte o önemli yazılar;

http://www.yeniasya.com.tr/cevher-ilhan/israil-le-gizli-gorusmeler-1_346623

http://www.yeniasya.com.tr/cevher-ilhan/israil-le-gizli-gorusmeler-2_346873

http://www.yeniasya.com.tr/cevher-ilhan/yahudi-lobisi-isbirligi-ne-cevap-gelmedi_326145

http://www.yeniasya.com.tr/cevher-ilhan/ve-israil-den-kisir-domates-tohumu_321155

http://www.yeniasya.com.tr/cevher-ilhan/israil-le-iliskilerin-resmen-teyidi_319476

 

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2350
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı