"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

DİSK Başkanı Erdoğan'a 'faşist' dediği için ifade verdi

16 Eylül 2015, Çarşamba 13:33
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, bir gazetede verdiği röportajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Bakırköy Adalet Sarayı'na sabah saatlerinde avukatıyla gelen Kani Beko, soruşturmayı yürüten savcıya yaklaşık yarım saat ifade verdi. Savcılık ifadesinde Beko'nun, hakaret kastı taşımayan faşist tanımlamasını, düşünceyi açıklama özgürlüğü çerçevesinde kullandığını, suç oluşturmadığını düşündüğünü söylediği öğrenildi.

"SORUŞTURMA FAŞİST NİTELEMESİ NEDENİYLE AÇILMIŞ BULUNMAKTADIR"

İfadenin ardından Bakırköy Adalet Sarayı'nın önünde açıklama yapan Beko savunmasını yaptığını belirterek "Soruşturma Suruç'ta 34 gencimizin yaşamını yitirdiği hain saldırının ardından yaptığımız basın açıklamasında, saldırıdan siyaseten sorumlu olduğunu düşündüğümüz AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelttiğimiz eleştiriler arasında yer alan faşist nitelemesi nedeniyle Cumhurbaşkanının suç duyurusu sonucu açılmış bulunmaktadır" dedi.

SURUÇ'DA YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASINA DEĞİNDİ

20 Temmuz 2015'de Suruç'da basın açıklaması yaptığını hatırlatan Beko, "Basın açıklamamızda Suruç'da yaşananların sorumluluğunun AKP iktidarı ve uzun dönem AKP iktidarının Başkanlığı'nı yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, AKP politikaları nedeniyle ülkemizin Suriye'ye, Irak'a, Yemen'e, Afkanistan'a dönme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu, AKP ve Cumhurbaşkanın etnik, mezhepçi ve Yeni Osmancılık politikasından vazgeçmesi gerektiğini, emperyalizmin ve AKP'nin Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren bu politikalarının ülkemizi de aynı tehditle karşı karşıya getirdiğini belirttim" diye konuştu.

"FAŞİST KAVRAMI İLE ELEŞTİRİNİN BİR HAKARET OLDUĞUNU DÜŞÜNMEDİĞİMİZİ VURGULADIM"

Beko, "DİSK olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da savaş, gerilim ve katliam politikalarına karşı ısrarla barışı örmeye, halkların kardeşliğini savunmaya devam edeceğimizi belirtmiştik. Politik, siyasi bir sıfat, tanımlama olan faşist kavramı ile eleştirinin bir hakaret olduğunu düşünmediğimizi, DİSK tüzüğünün bizlere faşizme, baskıya, zulme ve işkenceci tüm rejim ve dikta yönetimlerine kaşı mücadele görevini verdiğini, DİSK'in ve DİSK yöneticilerinin her koşulda faşizme karşı etkin bir mücadele verdiklerini orada vurgulamıştım" ifadelerini kullandı. 

"ERDOĞAN'I ELEŞTİREN YAYINLARIN SANSÜRLENDİĞİNİ VURGULADIK"

Beko, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerek Başbakanlığı gerekse de Cumhurbaşkanlığı döneminde gerçekleştirdiği politik söylemi, icraatları, kendisi gibi düşünmeyen, inanmayan ve davranmayan insanları, dini ve etnik toplulukları, siyasi parti ve grupları, sendikaları, dernekleri ötekileştirmenin, hain, terörist ve bölücü ilan etmenin örnekleri ile dolu olduğunu vurguladık. Bugün Erdoğan'ı eleştiren yayınların sansürlendiğini, toplatıldığını, eleştiren kişilerin gözaltına alındığını ve yargılandığını bütün bu örneklerin faşizm ve faşist tanımları içine fazlasıyla sığdığını vurguladık."

"BU TÜR SORUŞTURMALAR BİZİ DOĞRULARI SÖYLEMEKTEN ALIKOYAMAYACAKTIR"

Beko sözlerini şöyle tamamladı: "Buradan bir kez daha kamuoyuna ilan ediyoruz. Bu tür soruşturmalar bizi doğruları söylemekten, baskıcı, otoriter, antidemokratik, hukuk dışı iktidar icraatlarını eleştirmekten, bunlara karşı mücadele etmekten alıkoyamayacaktır. Biz DİSK olarak dün olduğu gibi bugünde yarın da bu topraklarda demokrasi, insan hakları, barış, kardeşlik, sendikal hak mücadelemizi yılmadan, bıkmadan usanmadan bu mücadelemize devam edeceğimizi buradan ifade etmek istiyorum."

DHA

Etiketler: disk, kani beko, erdoğan, hakaret
Okunma Sayısı: 2111
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı