"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyalizden cezaevine

21 Ekim 2017, Cumartesi
AHMET BESTEL “HAYATÎ TEHLİKESİ BULUNDUĞUNA” İLİŞKİN RAPORU OLMASINA RAĞMEN TUTUKLANDI.

Tedavi gördüğü hastanede, tekerlekli sandalyede, altı bezli halde yaşarken gözaltına alınan Ahmet Bestel “hayatî tehlikesi bulunduğuna” ilişkin raporu olmasına rağmen tutuklandı.

Kemik iliği kanseri ve böbrek yetmezliği dolayısıyla uzun yıllardır tedavi gören Ahmet Bestel, 2013 yılında işçi olarak çalıştığı işyerinden emekli oldu. Bestel, geçtiğimiz ay tedavi için gittiği İzmir Karşıyaka Medikal Park Hastanesi’nin acil servisine ani bir rahatsızlığı dolayısıyla başvuruda bulundu. Yaşlı adamda gelişen komplikasyonun hayatî tehlikesi olduğu söylendi. Bestel’in isminin sisteme girilmesinden 10 dakika sonra İzmir Emniyeti’ne bağlı polisler hastaneye gelerek kendisini gözaltına almak istedi. Doktorlar, Bestel’in böbrek yetmezliği hastalığının ciddî olduğunu ve diyalize bağlanması gerektiğini, ayrıca hayatî tehlikesi bulunan ani bir rahatsızlığı bulunduğunu belirterek, taburcu edilemeyeceği yönünde rapor verdiler. Bu yüzden gözaltı işlemi gerçekleştirilemedi. Kemik iliği kanserinin üçüncü ve son evresinde bulunan işçi emeklisi Bestel’in, kemoterapisine devam edilirken doktorlar tarafından tedaviye bir hafta ara verilmesi uygun görüldü. Doktorların bu arada hastanın psikolojisinin toparlanması için taburcu kararı verdi. Ancak, Bestel, taburcu işlemlerinin tamamlanmasının ardından gelen polis ekibi tarafından gözaltına alındı.

Buca Kırıklar cezaevine gönderildi

Tekerlekli sandalyede yürüyemez halde, altı bezli ve yüzü maskeli biçimde gözaltına alınan Ahmet Bestel, önce İzmir Adliyesi’ne ardından da savcının talimatıyla aynı vaziyette Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Savcı talimatı verirken Besteli görme lüzumunu bile hissetmedi. Emniyet’te yaklaşık 1 saat ifadesi alınan Bestel,burda fenalaştı. Bestel’e Gülen Hareketi’yle ilgili sorular sorulduğu ifade ediliyor. Emniyetin ardından tekrar savcılığa sevkedilen Bestel’in ifadesini okuyan Savcı, hasta adamı raporları olmasına rağmen tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevketti. Sulh Ceza Hâkimliği’nde tekerlekli sandalyeyle duruşma salonuna girebilen Ahmet Bestel, 10 dakikalık celsenin ardından 17 Ekim’de tutuklanarak, Buca Kırıklar cezaevine gönderildi. Grihat’ta yer alan habere göre, Ahmet Bestel’in eşi Binnur Bestel konuyla ilgili şunları söyledi: “Eşimin hayatından endişe ediyorum. Hayatı çok önemli. Kemoterapi görüyor, böbrek yetmezliği var, altı bezli, ağzı maskeli halde tutuklandı. Adam öldürmedi, darbe yapmadı, hiçbir terör faaliyeti yok, sadece bir işçi emeklisi.”

Etiketler: izmir, buca, cezaevi, ahmet bestel
Okunma Sayısı: 12170
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • zeydanoğlu

    23.10.2017 09:11:33

    meşhurdur şu söz"men lem yerhem la yurhem"Merhamet etmeyemne merhamet edilmez.ölüm tehlikesi vardır denildiği halde kindarlıkta sınır tanımayıp kodese göndermek islam bu mu?Kin sahiplerinin akibeti kimbilir nasıl olur.Ben bu kine sahip olanların1970 li yıllarda çok yaşadım kinlerinin karşılığını.Her kelimesinde islamı kirli siyasetlerine alet edenler hasedlerinin ateşiyle yanarlar vallahi akibetleri de berbat olur,zira tarih bu tür kindarların yaptıklarına şahittir.

  • arif

    21.10.2017 21:23:25

    amaç yargılamak değil eziyet etmek.Allahinda bir hesabı var.Hemde çok acı.

  • Ali Tam

    21.10.2017 20:40:00

    Haber dehset verici. Burasi Kuzey Kore mi? Daha beteri; Dinsizligin Imansizligin Vicdansizligin Merkezi mi?

  • HÜSEYİN İLHAN

    21.10.2017 10:37:33

    Bu ve benzeri yaşanılanlar maalesef içimizi,gözyaşımızı akıtıyor.CANİ,KATİL VE HAİN PKK lıların ayağına götürülen YARGI ve ölümün yanıbaşında nöbette bulunduğu,delil ve belgesi ne olduğu meçhul olan MÜSLÜMANA MÜSLÜMAN OLDUĞUNU SÖYLEYENLERCE YAPILAN MUAMELE.ARŞI TİTRETİR,ZALİMLER NEDENİ İLE UMUMA AFET GETİRİR.ALLAHIM SEN BİR AN ÖNCE TAŞLARI TOPRAK EYLE.

  • genius

    21.10.2017 09:18:29

    Yaşasın zalimler için cehennem!!!

  • Mehmet

    21.10.2017 04:13:29

    Masumlar her zaman kazanır.Ya zulmedenler .Bu insan göz göre göre ölüme gönderiliyor.Allah herşeyi görüyor ya

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı