"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyanet, 340 kadrolu imam-hatip alacak

12 Kasım 2015, Perşembe 17:56
Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında münhal bulunan imam-hatip kadrolarına 340 kadrolu imam-hatip alacak.

Alımlar; boş kadro sayısının üç katına kadar 2014 yılı KPSS puan sırası esas alınarak çağrılacak imam hatip lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip adaylar arasından sözlü sınav sonucu başarı sırasına göre yapılacak. Lisans mezunları için 2014 yılı KPSS (B) grubu KPSSP-124, Ön Lisans mezunları için KPSSP-123 ve Ortaöğretim mezunları için KPSSP-122 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmanın yanı sıra imam-hatiplik yapmaya mani bir engeli bulunmama şartı arandı.

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 20 Kasım saat 16.30'a kadar www.diyanet.gov.tr internet sitesindeki (https://ikys.diyanet.gov.tr/ikys/sinav/kurumdisi) adresi üzerinden e-Başvuru programı aracılığı ile sınav için e-Başvuru formunu kendileri doldurduktan sonra istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne şahsen müracaat edecekler.

Adaylardan istenen belgeleri getirmeleri halinde yurt dışından sınava müracaat edecek adaylar adına üçüncü şahıslar müracaat işlemini yapabilecekler.

Okunma Sayısı: 2025
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı