"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyanet cevapladı: Erkeklerin küpe takması caiz midir?

13 Ocak 2015, Salı 09:30
Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Dini Soruları Cevaplandırma Platformu vatandaşlardan gelen sorulara cevaplar veriyor.

ERKEKLERİN KÜPE TAKMASI CAİZ MİDİR? 

Erkeklerin küpe takmasının mekruh olduğuna işaret eden Din İşleri Yüksek Kurulu, "Peygamberimiz (s.a.s.) döneminden itibaren bu güne dek kadınlar süslenmek amacıyla küpe kullanmışlardır. Bu itibarla da kulak deldirip küpe takmak, Müslümanların genel örfünde kadınlara ait bir süslenme tarzı olarak kabul görmüştür. Müslüman erkeklerin ise kadınlara has süs eşyalarını kullanmaktan uzak durmaları gerekir. Zira Peygamberimiz (s.a.s.); 'Kadınlara benzemeye çalışan erkekler ve erkeklere benzemeye çalışan kadınlar Allah’ın rahmetinden uzak olsun.' buyurmuştur. Bu ve benzeri uyarılar sebebi ile İslam âlimleri, erkeklerin küpe gibi kadınlara özgü takıları takmalarını tahrimen (harama yakın) mekruh saymışlardır." açıklamasında bulundu.

Etiketler: diyanet, küpe
Okunma Sayısı: 42569
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Emin

    14.8.2020 22:54:09

    Doğru değil küpe m.ö. de vardı ve erkekler yaygın olarak kullanırken kadınlar az kullanıyordu. Günümüzde ve peygamberimiz zamanında kadınların çoğunluk olarak kullanması küpenin erkek takısı olduğu gerçeğini değiştirmez araştırınız.

  • zeynep

    13.2.2018 11:03:51

    doğru

  • Sezai Mumcu

    13.1.2015 13:38:46

    Peygamberimizin Sünnetine baglilik bu tür cirkin görülen seylerden uzak durmak icin en nafî' , faydali bir recetedir. Bir erkek olarak peygamberimizin sevdigi, tavsiye ettigi seyleri yapmak bu dünya mutlulugu ve ebedi ahiret mutlulugu icin tamamen yeterli. Üstüne üstlük insanin ruhunda ve kalbinde sünnete uymanin verdigi bir sürur ve sekinet olusuyor. Sünnet-i Seniye tabir edilen sözlerimizde muamelelerimizde fiillerimizde hal, ahval, tutum ve davranislarimizda yüce Peygamberimiz ASM'e uymakta gercek mutluluk!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı