"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyarbakır’daki STK’lar: Amaç Kürtleri karşı karşıya getirmek

10 Haziran 2015, Çarşamba 11:33
Diyarbakır’dan Yeni İhya-Der Başkan Yardımcısı Aytaç Baran’ın öldürülmesinin ardından 3 kişini daha vefat ettiği olaylarla ilgili sivil toplum kuruluşları sağduyu çağrısında bulundu.

Ortak açıklamada, “Geçtiğimiz hafta Cuma günü HDP mitingine yapılan ve dün meydana gelen saldırıları provokasyon olarak değerlendiriyoruz. Bu provokasyonun amacı Kürtleri karşı karşıya getirmek ve çatıştırmaktır.” denildi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Sanayici İş İnsanları Derneği ile OGUNSİFED, GÜNTİAD, MÜSİAD, DİKAT, DOĞÜNKAD, OSGİAD ve GÜNGİAD tarafından ortak açıklama yapıldı. Açıklamada, şöyle denildi: “Diyarbakır'da Yeni İhya-Der Başkan Yardımcısı Aytaç Baran’a yapılan saldırı ile başlayan ve devamında üç yurttaşımızın daha vefat etmesine neden olan saldırıları nefretle kınıyoruz. Bu saldırılarda vefat eden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı yaralılarda acil şifalar diliyoruz. HDP mitingine yapılan ve dün meydana gelen saldırıları provokasyon olarak değerlendiriyoruz. Bu provokasyonun amacı Kürtleri karşı karşıya getirmek ve çatıştırmaktır. Bu olay nedeniyle başta HDP ve HÜDA-PAR olmak üzere, toplumun değişik kesimlerinden gelen sağduyu ve sükûnet açıklamalarını çok önemli ve değerli buluyor ve tüm hemşerilerimize yapılan bu sağduyu çağrılarına uymaya davet ediyoruz. Yetkililerin fail veya failleri bir an önce bulup adalete teslim etmesi, kentimiz ve ülkemizin huzuru için hayati derecede önemlidir.”

Okunma Sayısı: 1390
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı