"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyarbakır huzur istiyor

19 Mayıs 2018, Cumartesi 22:18
Sokağa çıkma yasakları sırasında yaşanan travmayı atlatamayan Diyarbakırlıların beklentisi huzur. Bölgede işsizliğim hakim olduğunu belirten bölge halkı “Köprüler, yollar yapıyorlar, ama insanlar aç” dedi.

Sokağa çıkma yasakları sırasında yaşanan travmayı atlatamayan Diyarbakırlıların öncelikli beklentisi, huzur. Bölgede gözlemler yaparak yaşanılan durumu aktaran DW Haber şu tespitleri paylaşıyor: “Diyarbakır’da Dört Ayaklı Minare’nin hemen arkasında bulunan duvara asılı afişteki bu yazı, ilk bakışta göze çarpıyor. Burası, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin vurulduğu sokak. Afiş ise sokağa çıkma yasakları nedeniyle iki seneden fazla süre kapalı kalmış bir kafeye ait. Henüz bir ay önce yeniden açılan kafenin astığı afiş, Diyarbakır’ın içinde bulunduğu durumu da özetliyor. Söz konusu afişte ‘kaldığımız yerden devam ediyoruz’ yazılı. Şehir merkezinde yaşanan çatışmalı dönemin oluşturduğu maddî ve manevî yıkıma rağmen hayata kaldıkları yerden devam etmeye çalışan Diyarbakırlıların sıklıkla telâffuz ettiği iki kelime var: ‘Travma’  ve ‘huzur.’

Yorulduk!

Sur ilçesi sakinlerinden Gülçin Yaralı, çatışmaların olduğu dönem evinden iki ay uzaklaşmak durumunda kalmış. Annesinin iki sokak ötede bulunan evine bomba düştüğünü anlatıyor. Bir yengesi ise yine aynı günlerde sokakta yürürken omzundan vurulmuş. Üç çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülçin Hanım’ın eşi iki senedir iş arıyor, ama bulamıyormuş: “Köprüler, yollar yapıyorlar, ama insanlar aç. İnsanlar işsiz. İnsan bunlarla doymaz.”

Yaralı, seçimlerde HDP’ye oy verecek. HDP’den beklentisini sorduğumda, “Bir beklentim yok, huzur istiyoruz. Ölüm istemiyoruz, iş istiyoruz. Yorulduk” diyor.

Travma büyük

Enes, 22 yaşında. Dört Ayaklı Minare’nin bulunduğu sokakta bir dükkanda çalışıyor. Ali Paşa mahallesindeki evleri kentsel dönüşüm kapsamına alınınca Lalebey mahallesine taşınmak zorunda kalmışlar. Sokağa çıkma yasakları sırasında şehrin büyük bir travma yaşadığını ve bu travmanın halen devam ettiğini söyleyen Enes, seçimde oy kullanmayacak çünkü hiçbir siyasî partinin kendisini temsil ettiğini düşünmüyor. Yakın Enes bölgede temsil edilen siyasî partilerin bir çok konuda yetersiz kaldığını belirtiyor ve “Sokağa çıkma yasakları süresinde daha etkili olabilirlerdi” diyor.

Okunma Sayısı: 1364
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı