"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyarbakır’ın piknik alanı askeriyeye devredildi

18 Kasım 2015, Çarşamba 10:59
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyarbakır’da vatandaşların rahatça dinlenebileceği ve piknik yapabileceği Kent Orman arazisini jandarmaya devretti.

Yeşillendirme çalışmaları kapsamında on binlerce ağaç dikilen 2 bin 900 dönümlük arazinin, lojman, mühimmat deposu ve atış alanı olarak kullanılması öngörülüyor. Şehrin gelişim aksı içinde bulunan ve etrafında çok sayıda konut bulunan arazinin atış poligonu olarak tahsis edilmesi kentte tepkilere yol açtı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Murat Alökmen, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin merkez Kayapınar ilçesinde oluşturduğu ve kent planlamasındaki en önemli projelerinden biri olan Kent Ormanı arazisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, jandarmaya tahsis edildi.

Diyarbakır Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Mustafa Sinemlioğlu, bakanlığın kimsenin haberi olmadan tahsis kararı aldığını söyledi. Kararı sakıncalı bulduklarını belirten Sinemlioğlu, şunları kaydetti: “Burada planlamayla ilgili bir sürü bileşen var, yerel yönetimler var, Büyükşehir Belediyesi var nasıl böyle bir karar alındığını bilmiyoruz. Burası büyük ilgi çeken bir alan. Herkesin gözü burada. Daha önce de ‘niye yeşil alan yapıldı?’ diye hazine dava etmişti. Ama davayı belediye kazandı ve yeşil alan oldu. Buranın askeri alana dönüştürülmesi doğru değil. Biz şüpheliyiz askeriyenin böyle bir talebi var mı? Askeriyenin genel politikalarına baktığımızda şehir dışında yer arayışları söz konusu. Biz hukuki kanallarda işlemlerimizi yürüteceğiz.”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Murat Alökmen de, kararı sürpriz olarak gördüklerini belirterek, itiraz dilekçelerini hazırladıklarını ifade etti. Alökmen “Kentin gelişimi olan kuzeybatıda kent ormanı yapmayı hedefliyorduk. Mülkiyetini çözdük, ağaçlandırmaya başladık. Bu karar tabi ki bizim için sürpriz oldu. Daha önce de benzer sıkıntılar vardı. Onları belli bir neticeye getirdik, bunda da böyle bir umudumuz var.” dedi.

Şehir Plancıları Odası’nın verilerine göre, Diyarbakır şehir merkezinin yüzde 10'u askeri alan olarak kullanılıyor. Kentin merkezindeki sınırlayıcı askeri alanların yaklaşık 300 hektar, askeri alanlara bağlı lojman alanının 15 hektar, askeri havaalanının ise bin 127 hektar olduğu kaydediliyor.

Okunma Sayısı: 2090
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı