"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyarbakır Valisi Aksoy'dan 'Dürümlü' açıklaması

25 Mayıs 2016, Çarşamba 22:10
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sur ilçesinde bağlı Dürümlü Mezrası’nda PKK’nın bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu ölen 17 sivil vatandaşın yaşadığı Tanışık köyünü ziyaret etti.

Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Aksoy, olayla ilgili istihbari bazı tespitlerin olduğunu söyledi. Aksoy, “Bunların adli delillendirilmesi ile ilgili güvenlik birimlerimizin çalışmaları devam ediyor. Bu bir terör eylemidir. Bu terör eyleminin masum insanları katlettiğini bu olayda görüyoruz.” dedi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, beraberinde 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile Dürümlü mezrasında geçen hafta PKK mensuplarının 15 ton patlayıcı yüklü damperli kamyonun infilak ettirilmesi sonucu ölenlerin yakınlarının yaşadığı Tanışık köyünü ziyaret etti. Burada ailelerle görüşen Aksoy, çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Saldırıya ilişkin bazı istihbari tespitler olduğunu, bunların adli yönden delillendirilmesi ile ilgili emniyet birimlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Aksoy, temel amaçlarının halkın güvenliğini tehdit eden terör eylemlerinin son bulması olduğunu belirtti. Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu bir terör eylemidir. Bu terör eyleminin masum insanları katlettiğini bu olayda görüyoruz. Terörün acımasız yüzünü ve sivil insanları hedef alan yönünü burada çok net olarak görüyoruz. Bu tür olayların yaşanmaması adına Diyarbakır il genelinde İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Jandarma Komutanlığımız mevcut imkanlar çerçevesinde alabilecekleri tedbirlerin en azamisini almak için büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürüyorlar. Temel amacımız, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden terör eylemlerinin son bulmasıdır.

Bu konuda devletimizin kararlılığı, güvenlik birimlerimizin gayreti ve çalışmaları büyük bir titizlikle sürmektedir. Umarız bundan sonraki süreçte bu gibi olaylarla karşılaşmayız. Köydekilerin, terör mağduru sayılmaları konusunda 5233 Sayılı Yasa kapsamında çalışmalar devam ediyor. Kararlar alındı. Veraset ilamı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Devletin, vatandaşlara bu tür olaylarda tanıdığı bütün hakları bu vatandaşlarımız için de en kısa sürede gerçekleştirmek üzere çalışıyoruz.

Süreç devam ediyor. Bütün imkânlardan bu vatandaşlarımızın ailelerini yararlandıracağız. Ben tekrar yaşamını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır ve başsağlığı diyorum.” dedi. Yapılan açıklamanın ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler köyden ayrıldı.

Okunma Sayısı: 1408
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı