"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyarbakırlı STK'lar Mursi için bir araya geldi

22 Mayıs 2015, Cuma 17:47
Diyarbakır'da 72 sivil toplum kuruluşu, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararına tepki gösterdi.

Sur ilçesindeki Ulu Cami'de cuma namazı sonrası toplanan grup, Şeyh Said Meydanı'na yürümek istedi.

Yürüyüşe izin vermeyen polis, gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Grup, yaşanan arbedenin ardından kaldırımdan meydana yürüdü.

Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Memiş, grup adına yaptığı açıklamada, Mursi şahsında, ümmet bilinci taşıyan Müslüman kardeşlerinin yanında olduklarını göstermek için toplandıklarını söyledi.

Tüm mazlum halkların yanında olduklarını belirten Memiş, komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınadıklarını ifade etti.

"Müslümanların sesini yükseltmesi gerekir"

Tesettüre Çağrı Platformu Başkanı Mehmet Duyu da Mısır'daki zulme karşı Müslümanların sesini yükseltmesi gerektiğini dile getirdi.

Polis müdahalesiyle ilgili "Ulu camiden bu meydana onlarca defa yürüyüşler yapıldı, bir sineğin kanadına zarar verilmedi" ifadesini kullanan Duyu, "Fakat bugün evlat saydığımız polisler gelip önümüzü kestiler. Hikmetini anlayabilmiş değiliz. 10 dakika yalvarmamıza, ricada bulunmamıza, durumu izah etmemize ve kimseye bir zararımızın olmayacağını söylememize rağmen bir şahıs provokatörlük yaptı. Ben bunu cumhurbaşkanına, başbakana ve yetkili mercilere şikayet ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

AA

Etiketler: mursi, idam, stk, diyarbakır, protesto
Okunma Sayısı: 1678
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı