"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Doğru olmayan icabında 10 karar, 100 karar olabilir

22 Mart 2018, Perşembe 14:48
Yılda 10 milyonun üzerinde dosyanın mahkemelerin, savcıların elinden geçtiğini belirten Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Doğru olmayan icabında 10 karar, 100 karar olabilir. Bunları elbette bir başka merciye itiraz etme imkanı var. Türkiye'de hukuk sistemi var, işliyor" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere gittiği Adana'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Gül, "CHP'lilerin mahkeme kararlarını eleştirmesine ilişkin" bir soru üzerine, birilerinin sistematik bir şekilde hakim ve savcı olma hevesinin bulunduğunu söyledi.

Gül, hakim ve savcıların, mahkemelerin, bağımsız ve tarafsız bir şekilde kendi hallerine bırakılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Elbette mahkeme kararları eleştirilebilir, mahkeme kararlarına itiraz yolları var. Bu itiraz yolları denenebilir ama kalkıp da bütün hakimleri 'şöyle hakimler, böyle hakimler' diye töhmet altında bırakmak büyük bir haksızlık. Bugün darbe girişiminden beri, darbecileri yargılayan, büyük bir fedakarlık içerisinde gayret eden hakim ve savcılara kimsenin haksızlık yapmasına asla izin veremeyiz. Hakim ve savcılar kararıyla konuşuyor, çıkıp bir mikrofon karşısında bir grup toplantısında ya da başka bir yerde, bir kürsüde bir mikrofona konuşabilen meslek grupları değil. Ama hakim ve savcılarımız kararıyla konuşur, kararı hatalıysa bu karara karşı itiraz yolları vardır. Elbette ben bir avukat olarak, bakan olarak katılmadığım, eleştirdiğim kararlar var, olur. Bunlar normaldir.

'TÜRKİYE'DE HUKUK SİSTEMİ VAR, İŞLİYOR'

Yılda, 10 milyonun üzerinde dosya mahkemelerin, savcıların elinden geçiyor. Doğru olmayan icabında 10 karar, 100 karar olabilir. Bunları elbette bir başka merciye itiraz etme imkanı var. Türkiye'de hukuk sistemi var, işliyor. Bütün hakimleri savcıları, yargılamaları töhmet altında bırakmak büyük bir haksızlık olur. Böyle bir şeye asla müsaade edemeyiz. Çünkü yargı bir grubun, bir kesimin değil, bütün Türk milletinin yargısı. Yargıya bir leke gelirse, elbette bu konuda yargı, adalet duygusu gibi, bu konuda herkesin özenli bir dil kullanması gerekir. Aksi taktirde haksızlık, yargıya bu anlamda bir yargısız infaz doğru değil."

Okunma Sayısı: 2376
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Faruk kilic

    23.3.2018 09:24:28

    Günün fikrasi😀

  • sümeyye

    22.3.2018 22:47:23

    aaa ciddi misin hukuk sisteminin işlediğine bu kadar eminsiniz yani sizin gibi insanların hakkından ancak allah gelir geçici bir dünya için bu kadar çaba sarf ediyor olmanız takdire şayan devam edin lütfen günahlarınızı çoğaltmaya öbür tarafta tam olarak karşınızda olup bu söylediklerinizi size sürekli hatırlatıyor olacağım ...

  • veli kılıç

    22.3.2018 15:24:55

    hakim ve savcıların, mahkemelerin, bağımsız ve tarafsız bir şekilde kendi hallerine bırakılması ÖYLE BİRŞEY VARMI Kİ... En iyi örnek DENİZ YÜCEL..... İlk önce kanunda suç olmayan delillerle insanları tutuklu tutmayı bırakın..... hukuk sistemimiz yerlerde, dünyada son sıralardayız.... Bu sistemle adalet çıkmazzz

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı