"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Doğu Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan Erkenek Tüneli açıldı

28 Mayıs 2017, Pazar 19:33
​Doğu Anadolu'yu Malatya üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak D-850 Karayolu üzerindeki Erkenek Tüneli'nin açılışı yapıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan, Doğu Anadolu'yu Malatya üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak D-850 Karayolu üzerindeki Erkenek Tüneli'nin açılış töreni sonrası kendi kullandığı makam otomobiliyle Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile tüneli gezdi.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Arslan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan Malatya'daki tüneller halkasına bir yapı daha eklediklerini belirtti.

Erkenek Tüneli'nden seyahat edecek vatandaşların yandaki eski yolu gördüklerinde aradaki farkı çok iyi anlayacaklarını söyleyen Arslan, "Bir tarafta kesintisiz bir şekilde dümdüz standartları çok yüksek tünelleri viyadükleri olan bir yol, bir yanda da kıvrım kıvrım adeta eziyet şeklindeki bir yol. Bir tanesi geçit vermez Erkenek Geçidi, bir tanesi de tam tersi geçit veren Erkenek Tünelleri. İnşallah ramazan ayında çok daha rahat ve konforlu seyahat yapmış olurlar. Bu bölgeye hizmet edecek bir proje. Vatandaşlarımız kazasız belasız kullansın diyoruz." diye konuştu.

Sadece kentin değil, bölgenin de muhteşem bir tünele kavuştuğunu anlatan Tüfenkci, bu sayede yeni ticaret yollarının da açılacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Bakanlar Arslan ve Tüfenkci, Erkenek Tüneli'nde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Doğu Anadolu'yu Akdeniz'e bağlıyor

Yapımına 2011'de başlanan, zemindeki bazı sıkıntılarla aşırı şişme ve deformasyon problemleri nedeniyle planlandığı sürede tamamlanamayan Erkenek Tüneli, Malatya'nın Doğanşehir ve Adıyaman'ın Gölbaşı ilçelerini birbirine bağlıyor.

Toplam maliyeti yaklaşık 253 milyon lira olan ve bin 816 metre uzunluğunda 2 tüpten oluşan tünel, Doğu Anadolu'yu Malatya üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünce yaptırılan en zorlu tünel çalışması olduğunu belirtilen ve yapımında son teknoloji cihaz ve makinelerin kullanıldığı tünel, mevcut zor ve riskli yolu güvenli ve konforlu hale getiriyor.

AA

Okunma Sayısı: 2201
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı