"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Doğu'daki öğretmen huzursuz: Hakkari’de 1000 öğretmen tayin istedi!

18 Eylül 2015, Cuma 12:48
Hakkari Eğitim Sen Başkanı Süleyman Aşkan, öğrenci ve öğretmenlerin bu çatışmalı ortamdan dolayı psikolojik olarak eğitim ve öğretime hazır olmadığını dille getirdi.

Aşkan, Hakkari’de çeşitli nedenlerle 1000 öğretmenin tayin istediğini ve bölgedeki öğretmenlerin yüzde 80’inin il dışına gidebilmek için çeşitli yollar aradığını söyledi.

Hakkari Eğitim Sen Başkanı Süleyman Aşkan, 28 Eylül'de okulların açılacağını hatırlatarak, şu açıklamalarda bulundu:

"Bilindiği üzere okullar 14 Eylül’de açılıyordu. Bu yıl bayram nedeniyle 28 Eylül’e ertelendi. Bayram ve turizm sektörünün talebi olmadığını biliyoruz. Bu tamamen bölgedeki çatışmalı ortamda sağlıklı bir eğitim ve öğretim yapılamayacağını MEB kendisi de bildiği için ertelendi. Şu an 28 Eylül’de açılacak okullar, öğrencilerimiz ve buraya gelen öğretmenlerimiz eğitim ve öğretime hazır mıdır? Hayır diyorum, hazır değildir.

Çatışmalı bir ortamda, her gün yüzlerce panzerin ve akrebin dolaştığı çarşıda ne okullarımızın ne öğrencilerimizin ne de öğretmenlerimizin psikolojisi uygundur. Ve bu çatışmalı ortamda Hakkari’ye son atamalarda 1100 öğretmen atandı. İki gün içerisinde sadece 100 öğretmen gelip göreve başlamıştır. Yapılan eş durumu, sağlık özlü durumu ve normal tayin isteyen 1000 öğretmen il dışına tayin istemiştir."

"HUZURLU EĞİTİM İÇİN BARIŞ ORTAMINA GEÇİLMELİ"

Aşkan, halen kapalı olan Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde güvenlik önlemlerinin insan canını koruyacak şekilde olmadığı bir ortamda eğitim ve öğretimin sağlıklı yapılacağına inanmadığını vurguladı.

Aşkan, açıklamasına şöyle devam etti:

"Biz eğitim sen olarak sağlıklı bir eğitim ve öğretim ortamının barış ortamıyla gerçekleşeceğine inanıyoruz. Yaşam hakkı ve yaşam güvenliği olmadığı bir ortamda eğitim hakkında da yararlanamayız. Sağlıklı bir eğitim ve öğretim yapabilmesi için kendilerini burada rahat hissedilmesi lazım, kendilerini rahat hissedilebilmesi için de merkez ve ilçelerde bütün güvenlik önlemleri alması lazım ki kendilerini rahat hissedebilsin. Onun için bir an önce barış ortamına geçilmesi gerekir. Bizim okullar, öğrenci ve öğretmenlerimiz bu duruma hazır değiller. Çatışmaların devam ettiği bir süreçte ne öğrenci sınıfta ders dinleyebilir ne de öğretmen ders işleyebilir. Her an dışarıda patlayan bombalar, silah sesleri gelen ölüm haberleri eğitim ve öğretim sağlıklı yapılabilir mi bunu biz bakanlığa sormak istiyoruz."

Hakkari Eğitim Sen Başkanı Süleyman Aşkan, Eğitim Sen Genel Merkezi'nin bölge illeri Hakkari, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Van ve Ağrı illerinde yaptığı araştırma sonucunda; çalışan öğretmenlerin yüzde 80'inin il dışına gidebilmek için çeşitli yollar aradığını ve çalışma ortamı olmadığı için ayrılmak istediğini belirlediğini aktardı.

Aşkan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kasım sonlarına doğru bir TEOG sınavı yapılacak. Buradaki öğrenci iki hafta geç başladığı eğitimde ve çatışmalı ortamdan dolayı sağlıklı bir eğitim ve öğretim göremeyecek. Peki bu öğrenci TEOG sınavına girdiğinde başarıyı nasıl elde edecektir. Bir öğrencinin sınavının kötü geçmesi geleceğini ilgilendiren bir konu olduğu için bu öğrenci geleceğe sıkıntılı bir adım atacak demektir. Biz bunların hepsini göz önünde tutarak bir an önce bu çatışmalı ortam bitmeli çağrısında bulunuyoruz."

Okunma Sayısı: 1975
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı