"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Doktor Özyavuz nasıl öldü?

08 Haziran 2018, Cuma 19:30
Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan radyoloji uzmanı Dr. İbrahim Halil Özyavuz’un intihar ederek vefat ettiği belirtilmişti.

Özyavuz’un ölümüyle ilgili işkence iddiaları gelmeye başladı. ArtıGerçek’te konuyu gündeme getiren İlker Demir şunları yazdı; “Gazeteci Cevheri Güven, ‘Aileye önce ‘intihar’, darp izleri ortaya çıkınca ‘kendini darp ederek öldürdü’, buna itiraz edince de ‘koğuş arkadaşları döverek öldürdü denildi’ dedi. Güven, Özyavuz’un babası mezarlıktaki konuşmasında, “oğlunun ölmeden 15 gün önceki ziyaretinde  işkence gördüğünü söylediğini” belirtti: Çok ciddî, Özyyavuz’un bylock ile “terörist” olma isnadından bile bin beter bir iddiaydı. 23 aylık OHAL yönetiminde cezaevlerinden 50’den fazla ölüm haberi geldi. Bu tür insanlık suçu iddialar çoğaldı: Çoğaldı, ama bu tür işkence, haksız tutuklama haberlerinin “sağcı” birine yapıldığı zaman hak savunucularının haberle yetinmesi artık terk edilmeliydi.” 

Cezaevi müdürü: Ölmüyorsa hastaneye götürmeyin

Patnos L Tipi Cezaevi’nde kalan tutuklular, maruz kaldıkları hak ihlallerini gönderdikleri mektupla paylaştı. Ağrı Patnos L Tipi Cezaevi’ndeki tutuklular, gece saatlerinde kalp krizi geçiren bir arkadaşlarının acil servise götürülmesi için kurum yetkililerini çağırdıklarında cezaevi ikinci müdürünün, “Ölmüyorsa götürmeyin” dediğini belirtti. ArtıGerçek’in haberine göre, yaşanan ihlallerin her geçen gün daha da arttığını ve ağırlaştığını ifade eden tutuklular, “Özellikle; yaşam, sağlık ve tedavi hakkımızın ortadan kaldırıldığını ve böylelikle adeta ölüme terk edildiğimizin bilinmesi gerektiğini belirtiyoruz” dedi.

Okunma Sayısı: 13697
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı