"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Doktorların protesto için iş bıraktığı gün bir doktor daha darp edildi

01 Haziran 2015, Pazartesi 16:47
Samsun'da doktora yapılan silahlı saldırı sonrası ölen Op. Dr. Kamil Furtun'un sonrasında doktora karşı şiddet durmak bilmiyor.

Doktorların iş bıraktığı günde Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde acil servisinde görevli Dr. Alişan Göçer ve iki güvenlik görevlisi bir hasta yakını tarafından darp edildi. 

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde meydana gelen olayda, Dr. Alişan Göçer, “Hastamı ne zaman muayene edeceksin" diyen bir hasta yakını tarafından darp edildi. Saat 05.00 sıralarında bir yakınını hastaneye getiren Yılmaz Ç., acilde görevli doktor Alişan Göçer'den hastasını muayene etmesini istedi. Doktorun, "Şu anda bir hasta muayene ediyorum" sözüne sinirlenen şahıs, Dr. Göçer'in üzerine yürüyerek bir anda saldırdı. Kavgayı ayırmak isteyen güvenlik görevlileri Servet K. ve Halef Ö. de yaralandı. Olay çıkaran şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, darp edilen doktor ise arkadaşları tarafından tedavi altına alındı. 

Yaşadığı korku dolu anları anlatan Dr. Göçer, şunları kaydetti: "Beyin kanaması ihtimali olan bir hastaya müdahale ederken, kendi hastasıyla birlikte acil servise girdi. Hastanın girdiğinden haberim yoktu. Kayıt almış. Arada 5 saniyelik bir süre var. Sonra üzerime bağırıp yürüdüğünü gördüm. 'Doktor kim, bu hastaya kim bakacak', tabi arada değişik hakaretler. Ben de sakin olmasını, hastasına bakacağımı söyledim. Başka bir hastayla ilgilendiğimi söyledim. Yine bağırmaya, üstümüze yürümeye başladı. Zaten ilk yumruğu gözüme vurdu. Ondan sonra tekne, yumruk, devam etti vurmaya. Sadece kendimizi korumaya çalıştık. Yani yapabileceğimiz pek bir şey yoktu. 'Öldüreceğim seni, yaşamayacaksın' gibi tehditler etti. Acil serviste çalışırken sürekli duyduğumuz şeyler bunlar. Zaten aileye küfür etmeler falan bizim için artık standart oldu.” 

Gözünde morlukların, sırtında da sıyrıkların olduğunu dile getiren Dr. Göçer, “Ülkemiz kanıksadı bunu. Doktorun öldürülmesi kolay bir şey. Sadece doktor da değil, sağlık çalışanı, güvenlik memuru, bilgisayar çalışanı, tüm sağlık çalışanlarına yönelik bir saldırı var, şu anda hekimlerimiz grevde olmasına rağmen 'neden grev yapıyorsunuz' diyecek. Hiçbir şeyin farkında olmayan bir halkımız da var. Bilinçli insanların bundan acı çekmesi gerekiyormuş demek ki. Bunlara bir dur diyelim." diye konuştu.

Etiketler: doktor, darp, gaziantep
Okunma Sayısı: 2578
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı