"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dora: Önce istifa etmeliler

30 Ekim 2014, Perşembe 13:29
HDP Mardin Milletvekili Erol Dora: "Yaşanan facianın şeffaf yöntemlerle araştırılması ve sağlıklı bilgilerin açığa çıkarılması açısından öncelikle ilgili bakanların görevlerinden istifa etmeleri etik bir gereklilik, vicdanı bir sorumluluk, insani bir erdemdir" dedi

Dora, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Ermenek'teki bir maden ocağında işçilerin mahsur kalmasına değindi. 

Madenin çalıştırılmasının güvenli olmadığına dair raporlar ve güncel denetimlerde tespit edilen aksaklıklar giderilmeden ocağın faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Dora, "Hiçbir önlem alınmadığı için yaşanan bu işçi cinayetleri doğallaştırılamaz, sıradanlaştırılamaz. Yaşananlar iş cinayetidir" diye konuştu. Sorumluların cezasız kaldığını ileri süren ve bu durumu eleştiren Dora, hükümetin göstermelik yasal düzenlemeler yaptığını ancak iş kazalarını ortadan kaldıracak asıl düzenlemeleri hayata geçirmediğini de söyledi. 

Türkiye'de yaşanan işçi ölümlerine dikkati çeken Dora, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ermenek ve benzeri vakalar organize suçlardır. Bu organize suçun bir tarafında özelleştirme ve taşeron politikalarını sistemli olarak uygulayan ve etkin bir denetim yapmayan siyasi irade hükümet diğer tarafında işveren vardır. Kamu otoritesi de işverenle beraber sorumludur. Yaşanan facianın şeffaf yöntemlerle araştırılması ve sağlıklı bilgilerin açığa çıkarılması açısından öncelikle ilgili bakanların görevlerinden istifa etmeleri etik bir gereklilik, vicdanı bir sorumluluk, insani bir erdemdir. Madencilerin ölümünü adeta seyreden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı artık istifa etmelidir."

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Dora, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanın ardından madenlerin işletilmesine ilişkin açıklamalarıyla ilgili soru üzerine yaptığı açıklamada

"Bir takım insanlar iltimasla, hatırla araya girip yaptırımların uygulanmasını engelleyebiliyorlarsa, bakanın da kendisinin bunu açıklamasını kabul etmek mümkün değildir. Bunu kabul etmiyoruz. Bu da bakanın kendi görevlerini yerine getirmediğinin somut bir kanıtıdır. Sayın Cumhurbaşkanı bir takım işverenlerin yasalardan kaçtıklarına ilişkin açıklama yapmış, bunu da kabul etmek mümkün değildir." ifadelerine yer verdi.

Okunma Sayısı: 1579
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı