"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dörtlü ittifak tamamlandı

02 Mayıs 2018, Çarşamba 19:46
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti yarın ittifak protokolü imzalayacak. İttifak için iki ismin öne çıktığı öğrenildi: ‘Millet İttifakı’ ve ‘Demokrasi İttifakı.’

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti (DP) 4’lü ittifak yapma konusunda prensipte anlaştı. Partilerin tam yetki ile görevlendirdiği heyetler, ilkeler çerçevesinde görüşürken, netleştirilen protokolün liderlere sunulması bekleniyor. Partilerin yarın saat 15.00’te de protokolü imzalayacağı öğrenildi. 4 parti arasında ittifakın ismine yönelik de çalışma tamamlandı. Yapılan görüşmelerde ‘Millet’ ve ‘Demokrasi’ isimleri öne çıktı. İttifaka verilecek isim için son kararı ise liderlerin vereceği öğrenildi. İttifak, milletvekili seçimleri için oluşturuldu. Cumhurbaşkanlığı yarışındaysa her parti kendi adayını destekleyecek. İttifak kuracak siyasi partilerin ittifak protokollerini 6 Mayıs’a kadar Yüksek Seçim Kurulu’na sunmaları gerekiyor. 

‘Sizi ittifak dışında bırakmaya karar verdik’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın Vatan Partisi’ni arayıp “Sizi ittifak dışında bırakmaya karar verdik” dediği ifade edildi. Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP, İYİ Parti ve Vatan Partisi arasında ittifak kurulması önerisinde bulunduğunu, Kılıçdaroğlu’nun bu öneriye “Ben buna varım, ikna edelim” cevabını verdiğini iddia etti. Ancak 24 Haziran’daki erken seçim dolayısıyla siyaset gündeminin sürekli değiştiği Ankara’dan farklı bir bilgi geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın, Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan’ı telefonla arayıp “Biz CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile anlaştık. Sizi ittifak dışında bırakmaya karar verdik” dediği öğrenildi. Telefon olayını doğrulayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Sözcü’den Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ABD bizi istemiyor. Vatan Partisi; hem MHP’den hem AKP’den oy çekebilecek bir partidir. Mücadelemizi sürdüreceğiz. İki yıl içinde de Türkiye yeniden seçime girecek ve biz hak ettiğimiz yere geleceğiz.” 

Akşener adaylık başvurusunu yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu. Akşener, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde, cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunu yapmak üzere parti yetkilileriyle YSK’ya geldi. Akşener’in gelişinden önce kurum önünde toplanan partililer, Akşener’e sloganlarla destek verdi. Akşener, başvurusunun ardından yaptığı açıklamada, 100 bin imzayla aday olmak için YSK’ye müracaat ettiğini belirterek, “Allah hayırlı etsin, Allah tamamına erdirsin. Hepimize, milletimize, bizlere hayırlı olsun. Türkiye iyi olacak” dedi. Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilk başvuruyu dün Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yapmıştı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da adaylık başvurusunu yapacak.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti (DP) 4’lü ittifak yapma konusunda prensipte anlaştı. Partilerin tam yetki ile görevlendirdiği heyetler, ilkeler çerçevesinde görüşürken, netleştirilen protokolün liderlere sunulması bekleniyor.

***

Tıklayınız:

Muhalefet ittifakta anlaştı

Meral Akşener: DP ile yürümek istiyoruz

 

Etiketler: ittifak, seçim, dp, iyi parti, sp, chp
Okunma Sayısı: 3019
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı