"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

DP Lideri Gültekin Uysal: AKP'nin yanlış Suriye politikası İsrail'in işine yaradı

24 Aralık 2018, Pazartesi 21:15
Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden İsrail'in saldırılarına, Türkiye'nin Suriye'de uyguladığı dış politikasına ve ABD'nin çekilme kararına ilişkin açıklamada bulundu.

DP Lideri Uysal, ABD'nin Suriye'den çıkış kararı sonrası daha da saldırganlaştığını ifade ederek, İran ve Rusya'nın, Türkiye'nin alan genişletmesini, Fırat'ın Doğusu'na müdahalesini istemeyeceğini söyledi.

"AKP'nin yanlış Suriye politikası İsrail'in lehine işledi"

İsrai'in yıllardır Filistin'de insanlığın yüz kızartıcı zulümleri işlediğini ve işlemeye devam ettiğini belirten Uysal,"Şimdi kinle Türkiye'ye saldırıyor, itham ediyor, iftira atıyor. Kıbrıs'ta katledilen Türklerin, PKK'nın katlettiği Kürtler olduğunu bile bile suç ortağı olan Kıbrıs Rumları ile birlikte PKK'yı savunuyor, katliamların muhatapları Türkiye'yi hedefe alıyor." dedi.

AKP'nin Suriye polikasının başından sonuna kadar yanlış olduğunu ve bunun en çok İsrail'in lehine işlediğini söyleyen Uysal, "Şimdi İsrail Başbakanı Netenyahu, ABD'nin Suriye'den çıkış politikası İsrail aleyhine-Türkiye lehine işleyecek diye daha da saldırganlaşıyor." 

Türkiye Suriye'de, İran-Rusya ve ABD dengesini lehine kullanarak süreci yönetmeli

Gültekin Uysal'ın yayınladığı açıklamanın devamı şu şekilde:

"Suriye'deki riskleri ve maliyeti pek çok açıdan Türkiye'nin göğüslemiş olmasına rağmen, yanlış politika silsilesi sonucu uzun süre oyun dışı kaldık. Fırat Kalkanı, El-Bab ve Afrin operasyonlarıyla şehitler vermek pahasına kendimize alan açtık.

Türkiye'nin stratejik coğrafi konumu; bütün yanlış siyasetlere rağmen, önümüzdeki zaman dilimi içinde önümüze fırsatlar sunuyor. Türkiye, Trump'ın Suriye'den çıkış kararı sonrası alan hakimiyetini bölgede yaşayanların ve ülkemizin güvenliği lehine, İsrail ve PKK'nın planları aleyhine genişletmeli!

Ayrıca bir başka hususu da gözden kaçırmamak gerekir. ABD karşısında Suriye'de Türkiye ile işbirliği yürüten İran ve Rusya, bu değişen şartlar sonrası Türkiye'nin alan genişletmesini, Fırat'ın Doğusu'na müdahalesini de istemez.

Bu zamana kadar İran ve Rusya; Türkiye'nin kendi stratejik hedeflerinin sınırına yaklaştığı anda sürekli aleyhimize tutum sergilediler.

Şimdi Türkiye, sınırlı oranda ABD'nin de oyunun içinde olmasını sağlayarak bölgenin ve Türkiye'nin huzuru, güvenliği için süreç yönetmeli."

İstanbul - YENİ ASYA

Okunma Sayısı: 2661
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı