"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dunford, Hulusi Akar ile görüştü

06 Kasım 2016, Pazar 23:39
AMERİKA Birleşik Devleti (ABD) Genelkurmay Başkanı Orgenaral Joseph Dunford, Genelkurmay Başkanı Orgenaral Hulusi Akar ile görüşmek üzere bugün Ankara’ya resmi bir ziyarette bulundu.

ABD tarafının talebi üzerine gerçekleşen görüşme, Genelkurmay Karargahı’nda yapıldı. 

Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı yazılı açıklamaya göre toplantıda bölgesel güvenlik konuları ile Irak ve Suriye’de meydana gelen son gelişmeler ele alındı. Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünün korunmasının yanında terörle mücadelenin yürütülmesinin öneminin bir kez daha vurgulandığı öğrenildi.

Başarı ile devam eden Fırat Kalkanı Harekâtına, Koalisyonun hava desteği vermesinin öneminin de vurgulandığı toplantıda ayrıca; yerinden edilmiş halkın Cerablus ve diğer yerleşim yerlerine geri dönüşünün, bölgede istikrarın sağlanması konusunda katkısı dile getirildi.

Münbiç’ten PYD/YPG terör örgütünün çıkarılması ile Rakka’daki son durum, Musul Harekâtı, PYD/YPG terör örgütünün Suriye ve Irak’taki faaliyetleri ve bölgedeki mezhepsel çatışma riski konularında karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu.

Açıklamada El-Bab ve Rakka başta olmak üzere, Suriye ve Irak’ta DEAŞ’a karşı ortak mücadele yollarının görüşüldüğü de belirtildi.

 

Yapılan yazılı açıklamada Türkiye’nin Telafer ve Sincar’daki hassasiyetinin ve konun yakinen takip edildiğinin ABD tarafına iletildiği belirtildi. Toplantıda ayrıca FETÖ’nün ABD’de devam eden faaliyetleri hakkında, Türkiye’nin duyduğu rahatsızlığın da tekrar dile getirildiği belirtildi.

DHA

Etiketler: abd, genelkurmay, hulusi akar
Okunma Sayısı: 1546
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı