"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dünya hafızlarından Kur'an ziyafeti

26 Haziran 2016, Pazar 15:47
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmaları' çerçevesinde, söz konusu yarışmalara katılıp dereceye giren dünya hafızları, Sivas'ta düzenlenen Kur'an Ziyafeti programında bir araya geldi.

Ramazan etkinlikleri kapsamında Paşa Cami'nde gerçekleştirilen Kur'an Ziyafeti programına, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin'in yanı sıra 2013 yılı Kur'an-ı Kerim güzel okuma Türkiye birinci Habib Derviş, 2016 yılında final yarışmasına katılan Kosova'dan Hafız Egzon İbrahim ve 2015 yılında final yarışmasına katılıp dünya ikincisi olan Filipinler'den Muhammed Nezir Asgar katıldı.

Programda konuşan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nca bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması İstanbul'da yapıldı ve 46 ülkeden 82 hafız katıldı. Akabinde geçen sene dereceye giren, bu senenin finalinde yarışan hafızlarımızla ve Türkiyemizdeki güzide hafızlardan bir karma yaparak 36 ilde 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti' programlarını yapmaya başladık. Bu program kapsamında daha önce Başka il ve ilçeleri de hafızlarımızla beraber ziyaret ettik. Akabinde de Sivas'taki programımızı icra etmek üzere buraya geldik." dedi. 

Daha sonra kürsüye çıkan dünya hafızları, sundukları eşsiz Kur'an tuilavetiyle gönülleri fethetti. Program, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Şahin'in enderun usulü teravih namazı kıldırmasıyla son buldu.

Etiketler: hafız, kuran
Okunma Sayısı: 1756
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı