"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dursun Kutlu Ağabey dualarla

22 Temmuz 2018, Pazar 01:15
Bediüzzaman Said NursÎ Hazretleri ile görüşen Son Şahitlerden, Dursun Kutlu Ağabey vefat etti. Kutlu Ağabey, dün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından duÂlar Eşliğinde defnedildi.

Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri ile görüşen Son Şahitlerden, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’nun babası Dursun Kutlu Ağabey vefat etti. Cenazesi dün ikindi namazına müteakip Adıyaman Yeni Mezarlık Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından duâlarla defnedildi. 1928 yılında Adıyaman’da doğan merhum Dursun Ağabey, askerliğini İstanbul Davutpaşa’da yapmış. 1942 yılından 1960 yılına kadar ayakkabı imalatçılığı ile meşgul olan Kutlu, 1952’de Risale-i Nurları tanımış. 60 İhtilalinden sonra kitap- kırtasiye işine başlamış. 1968'de ise işi daha da büyüterek evin altında daha büyük bir kavafiye, konfeksiyon, beyaz eşya mağazası açmış. Daha sonra kendini emekliye ayırarak tamamen Risale-i Nur hizmetine adamış. İki erkek, dört kız çocuğu sahibidir.

MEŞAKKATLİ ZİYARET

Bediüzzaman Hazretlerini ilk Sebil’ür Reşad’ta çıkan Gençlik Rehberi Mahkemesi haberiyle tanıyan Kutlu Ağabey,  içine düşen ateşle Emirdağı’nda Üstad’ı ziyarete gitmiş. Biraz da maceralı ve meşakkatli geçen ziyaret sonrası Üstadın izinden ve Risale-i Nur hizmetinden hayatının sonuna kadar ayrılamayan Dursun Kutlu, bir röportajında,  “Bediüzzamanın iman ve Kur’an dan başka bir düşüncesi yoktu. Tüm insanlığa yetecek Nur var.  Elhamdülillah Üstadın hizmeti devam ediyor, vefatından sonra da nur-u Kur’an’dan istifade ediyoruz, bu büyük bir nimet” demişti.

İstanbul - Yeni Asya

 

***

Tıklayınız:

Dursun Kutlu’nun kutlu yolculuğu

Üstadın cesaretine vuruldum

Rahmet ve duaya vesile olması temennisiyle: Dursun Kutlu Ağabeyin nurlu hikayesi...

Okunma Sayısı: 3093
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdurrahman KOÇAK

    22.7.2018 16:18:32

    Cenabu Hak Dursun Kutlu Ağabeye rahmet eylesin..Yakınlarına sabır versin.Amin...

  • HÜSEYİN İLHAN

    22.7.2018 16:02:16

    ALLAH RAHMET EYLESİN.Mekanı cennet olsun.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı