"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Edirne’de 2 PKK’lı tutuklandı

28 Ağustos 2016, Pazar 13:28
Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Deniz Akgündoğdu ile Bulgaristan tarafından iade edilen PKK üyesi Ulaş Kısa, sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

Türkiye’ye giriş yapmak için önceki gün yolcu otobüsüyle Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen Deniz Akgündoğdu, yapılan işlemleri sırasında hakkında ‘Yakalama kararı’ olduğu belirlendi. Akgündoğdu’nun PKK terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle arandığı tespit edilirken, gümrük sahasında gözaltına alındı. Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince ifadesi alınan PKK üyesi Akgündoğdu’nun Hollanda da yaşadığı ve Belçika vatandaşı olduğu belirlendi. Yurt dışında PKK örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu öne sürülen Deniz Akgündoğdu, ifadesinin ardından çıkarıldığı adliyede ‘PKK terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklandı.

BULGARİSTAN İADE ETTİ

Öte yandan Almanya’da bulunduğu dönemde PKK terör örgütüne katıldığı ve 9 yıl Kuzey Irak’ta kaldığı belirlenen Ulaş Kısa, kaçak olarak gittiği Bulgaristan’dan 3 aylık hapis cezası ardından dün Türkiye’ye iade edildi. Kapıkule Sınır Kapısı’ndan teslim alınan Kısa, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Soruşturmalar sürüyor.

DHA

Okunma Sayısı: 746
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı